10-02-2016

InterSystems wint Bendigo Health EMR contract met TrakCare

Deel dit bericht

Het Australische Bendigo Health ziekenhuis heeft TrakCare van InterSystems gekozen als electronisch medisch dossier (EMR) en klinisch informatiesysteem voor het nieuwe Bendigo Hospital dat begin 2017 open gaat, met een volledige roll-out van TrakCare eind 2017.

Het 630 miljoen dollar kostende Bendigo Hospital is het grootste regionale ziekenhuisproject in de staat Victoria. Het moet een topklasse digitaal gestuurd ziekenhuis worden met de nieuwste design- en technologische oplossingen, waarbij InterSystems TrakCare gekozen is om de levering van effectieve, efficiënte en consistente gezondheidszorg te ondersteunen.

“In dit project vindt een overgang plaats van voorheen voornamelijk op papier gebaseerde documenten en processen naar een papierarme digitale zorgomgeving,” zegt Rob McCathie, Program Manager Electronic Medical Records/Information Services bij Bendigo Health.

TrakCare voorziet in uitgebreide functionaliteit, met ondersteuning van een geavanceerde klinische besluitvorming voor bijna alle klinische afdelingen van het ziekenhuis. Bendigo Health verwacht dat electronisch medisch dossiersysteem de kwaliteit en de veiligheid van de patiëntenzorg zal verbeteren.

Een internet-gebaseerd electronisch medisch dossier – geleverd vanuit een TrakCare data repository – geeft zorgverleners op elk ogenblik alle gewenste informatie. Dit levert tijdwinst op en effectiviteit, zorgverleners ondervinden geen vertraging meer als gevolg van ontbrekende documenten, en personeel kan tegelijk op verschillende plaatsen de dossiers inzien. Er zal minder verlies van dossiers zijn en er is ook geen ruimte meer nodig voor de opslag van ordners.

Ook artsen en verplegers profiteren van het TrakCare klinisch systeem, omdat een eenduidig en consistent user interface getoond wordt en er niet meer tussen verschillende systemen gewisseld hoeft te worden. Data analytics en dashboards ondersteunen het personeel om de veiligheid en gezondheid van patiënten te monitoren volgens nationale standaarden, waarbij veel tijd vrijkomt om aan patiëntenzorg te besteden.
TrakCare voorziet ook in een web-gebaseerde portal die patiënten overzichtelijke en begrijpelijke informatie geeft over hun gezondheidsconditie, en een veilige manier is om met het ziekenhuis over afspraken en medicatie te communiceren en verder bestaat de mogelijkheid om informatie met familieleden te delen.

Onlangs is InterSystems door onderzoeksfirma KLAS (www.klasresearch.com) onderscheiden voor TrakCare met de belangrijke ‘2015/2016 Best in KLAS’ award voor ‘Global (Non-U.S.) Acute Care EMR’.
Naast deze Best in KLAS award heeft InterSystems ook twee category awards gewonnen: Global (Non-US) Acute Care EMR voor de Asia/Oceania regio en voor de Middle East regio.

Tags:

Zorg, TrakCare

Company:

InterSystems

Partners