08-02-2016

Hewlett Packard Enterprise Investigative Analytics beschermt organisaties tegen fraude

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft tijdens de LegalTech Conferentie in New York de beschikbaarheid aangekondigd van HPE Investigative Analytics. Deze nieuwe software-oplossing biedt aan instellingen in de financiële sector en andere gereguleerde branches de mogelijkheid om risicovolle gebeurtenissen proactief op te sporen, te analyseren en daardoor zelfs te voorkomen.
 
Instellingen in de financiële dienstensector staan onder grotere druk dan ooit. Uit het Morgan Stanley rapport van 2015 blijkt dat financiële instellingen sinds 2009 wereldwijd 260 miljard dollar hebben betaald aan boetes. Toezichthouders zijn in de hoogste staat van paraatheid en dagelijks komen er nieuwe compliancerichtlijnen bij. Wanneer niet kan worden voldaan aan deze regels, kan dit leiden tot significante schade aan het bedrijf in de vorm van boetes van vele miljarden dollars en zelfs tot strafrechtelijke vervolging.
 
Het voldoen aan de compliance wet- en regelgeving en zo frauduleuze activiteiten een halt toeroepen, is geen gemakkelijke taak voor wereldwijde organisaties. Financiële instellingen verwerken dagelijks miljarden transacties en mededelingen. Hiermee worden enorme hoeveelheden data geproduceerd die zich afzonderlijk door de organisatie begeven. Bestaande gerenommeerde analystische software is tot nu toe niet in staat gebleken dit soort verschillende datatypen te begrijpen en er onregelmatigheden in te herkennen.
 
Analyse van (on)gestructureerde data
Om bedrijven te helpen met het nakomen van de steeds groter wordende compliancy eisen, introduceert HPE een revolutionaire technologie die als voornaamste doel heeft frauduleus en non-compliant gedrag te identificeren en te stoppen. HPE Investigative Analytics combineert HPE software voor archiveren, compliance en machine learning. Zo worden automatisch patronen en onregelmatigheden ontdekt in gestructureerde en ongestructureerde data. Organisaties kunnen hierdoor fout gedrag aanpakken voordat het een probleem wordt.
 
“De almaar toenemende hoeveelheid bedrijfsdata in combinatie met een toename van de boetes en sancties, zorgen voor een steeds hogere risicodrempel. Organisaties kunnen die drempel niet langer negeren. Dat geldt vooral in de sterk gereguleerde sectoren,” zegt Laura DuBois, Group Vice President, Enterprise Storage, Servers and Infrastructure Software bij IDC. “Een software-oplossing zoals die van Hewlett Packard Enterprise, geeft inzicht in zowel gestructureerde als ongestructureerde data. De oplossing stopt niet bij het analyseren van risico’s, maar onderneemt ook actie om de risico’s in te perken. Dit wordt in hoog tempo dé standaard van de industrie.”
 
Grootst mogelijke zekerheid
“Voor bedrijven van elk formaat is het tegenwoordig noodzakelijk om onethische en illegale activiteiten vóór te blijven. Alleen zo kunnen zij zich beschermen tegen boetes, sancties en negatieve publiciteit die de waarde van het bedrijfsaandeel kunnen beïnvloeden,” zegt David Jones, Senior Vice President and General Manager, Information Management & Governance, Hewlett Packard Enterprise. “Met HPE Investigative Analytics bouwen we voort op de sterke basis die ons bedrijf heeft in compliance en analytics software. Hiermee leveren we een oplossing die meer data op een dieper liggend niveau kan analyseren in vergelijking met alternatieve programma’s en zorgen we voor de grootst mogelijke zekerheid die onze klanten zich maar kunnen wensen.”
 
HPE’s Investigative Analytics is een complete oplossing voor toezicht en analyse die zich wijd verspreidt binnen de bedrijfsinformatie. Het heeft bovendien een 200x grotere pakkans voor potentiële risico-informatie in vergelijking met andere vooraanstaande compliance en risk management systemen. De belangrijkste functies van HPE Investigative Analytics zijn als volgt:
* Unique Assets in Archiving, Big Data, Compliance, and Machine Learning Software: HPE Investigative Analytics combineert HPE Digital Safe, HPE Supervisor, HPE IDOL en HPE Vertica. Hiermee worden automatisch patronen en onregelmatigheden opgespoord in zowel de gestructureerde data (zoals handelssystemen, risicosystemen, tariefsystemen, HR-systemen, etc.) als de ongestructureerde data (zoals spraak, chat en e-mail).
* Curated Data Lake: Data uit ongelijksoortige bronnen (zoals email, gesproken archieven en IM) worden verrijkt, net als gestructureerde data uit handels-, risk-, markt- en surveillancesystemen. Zo wordt het mogelijk in een enkele blik de gestructureerde en ongestructureerde data te overzien - ongeacht wat de bron is.
* Machine Learning-Based Analytics: Maakt gebruik van analytische onderzoeksmodellen voor menselijk gedrag om de risico’s in te schatten en mogelijke problemen tijdig aan te wijzen. Dat doet het door een verbinding te maken tussen de business- en markt- activiteitenfeeds. Op basis daarvan, en in combinatie met een reeks Key Risk Indicatoren (KRI’s) wordt de informatie ingeschaald op dreigingsniveau.
* Secure Access with Rationalized Results: Dit beveiligt, controleert en stroomlijnt toegang tot alle data. Tegelijkertijd worden de mogelijkheden van HPE IDOL en HPE Vertica volledig benut en worden hiermee bruikbare inzichten gecreëerd.
* Models Human Behavior to Measure Risk & Raise Alerts: De activiteiten uit het bedrijfsleven en de markt worden met elkaar verbonden. Bijvoorbeeld door handelsmeldingen, marktevenementen of onderzoekspublicaties te monitoren. Met terugwerkende kracht wordt vervolgens de content gewaardeerd tegen deze events aan de hand van de Key Risk Indicatoren (KRI’s). HPE Investigative Analytics gebruikt een breed scala aan Key Risk Indicatoren (KRI’s). Deze variëren van lexical analysis tot meer complexe taalmodellen, die zoeken naar mogelijke gemanipuleerde taal.
* HPE Reliability and Performance: Gebouwd met HPE hardware, software en cloud infrastructure is HPE Investigative Analytics een gehoste dienst die ontworpen is om bewezen resultaat en betrouwbaarheid te leveren en om de samenwerking door de gehele organisatie te verhogen.
 
HPE Investigative Analytics is per direct en rechtstreeks beschikbaar via Hewlett Packard Enterprise en via geselecteerde partners.

Partners