01-02-2016

Partnerschap Datawatch en Tableau ondersteunt betere businessanalyses

Deel dit bericht

Op de Tableau Partner Summit 2016 in Austin, Texas, heeft Datawatch het partnerschap met Tableau aangekondigd en een demonstratie gegeven van de integratie van de technologie van beide bedrijven.

Met de native ondersteuning door Datawatch Monarch van het Tableau dataformat (TDE) kunnen gebruikers hun productiviteit verhogen, omdat het nu mogelijk is om in een mum van tijd data uit allerlei bronnen te benaderen en samen te voegen. Het partnerschap stelt Tableau partners ook in staat om klantprojecten sneller op te zetten met herbruikbare en geautomatiseerde voorbereidingsprocessen.

"Tableau helpt klanten om hun data in te zien en te begrijpen. Maar het voorbereiden en samenvoegen van ongelijksoortige gegevens neemt vaak meer tijd in beslag dan het proces van de data-analyse op zich," stelt Dan Kogan, Director Product Marketing bij Tableau. “Dit partnerschap stelt klanten in staat om sneller beslissingen te nemen op basis van de grootst mogelijke diversiteit aan databronnen, en dan in minuten of uren, niet meer in dagen of weken.”

Toegang tot een grote verscheidenheid aan voorheen ontoegankelijke gegevens is een belangrijk voordeel voor Tableau gebruikers. Datawatch is uniek door zijn mogelijkheden in het benaderen en voorbereiden van data uit semigestructureerde bronnen zoals PDF-bestanden, webpagina’s, log files, JSON, telemetriegegevens, print spoolbestanden, text, CSV, EDI, en zelfs Business Intelligence rapportage vanuit third party tools en legacy-systemen.

"De betere beslissingen zijn gebaseerd op analyse van de juiste data. Helaas zijn die gegevens niet altijd beschikbaar in een formaat dat Tableau kan verwerken. In feite wordt naar schatting slechts 12 procent van de bedrijfsgegevens gebruikt om beslissingen te nemen. Datawatch en Tableau willen deze situatie veranderen door alle gegevens te ontsluiten die benodigd zijn," zegt Dan Potter, Chief Marketing Officer bij Datawatch.

Kijk hier voor een gratis proefversie van Datawatch Monarch

Partners