30-01-2016

Embarcadero kondigt ER/Studio 2016 aan met Expanded Data Modeling

Deel dit bericht

Embarcadero Technologies (onlangs overgenomen door IDERA), aanbieder van database lifecycle management oplossingen, kondigt de release aan van ER/Studio 2016, een krachtig data-architectuurplatform dat multi-platform datamodellering, -ontwerp en rapportage combineert met mogelijkheden voor teamsamenwerking binnen data-architecturen en ondernemingen van diverse schaalgroottes. Het platform brengt ook de eerste datamodellering-tool om Business Data Objects (BDO’s) in datamodellen in te bouwen.

Met ER/Studio 2016 verkrijgen de IT en de business een duidelijk zicht op de verzamelde bedrijfsgegevens door middel van datamodelobjecten als Business Data Objects, gecentraliseerde datadefinities en begrippen en model-image navigatie. Daardoor kunnen met de verbeterde datakwaliteit en consistentie accurate bedrijfsbeslissingen genomen worden. Gebruikers kunnen BDO’s definiëren en inzien, naamgevingstandaards toewijzen aan modellen en submodellen en interactieve model-images bekijken in ER/Studio Team Server, wat tot betere controle van complexe dataomgevingen leidt.

"Bedrijven van welke grootte dan ook voelen de noodzaak om grote hoeveelheden gegevens te verzamelen en beheren in datamodellen en omschrijvingen, zowel uit Big Data-bronnen als uit relationele databases," zegt Ron Huizenga, senior product manager, Embarcadero. "ER/Studio 2016 stelt data professionals en business stakeholders in staat om essentiële modellen en metadata te delen en te analyseren in complexe relationele en big data platformen."

Nieuwe mogelijkheden
- Verbeterde organisatie van model-entities: Data management professionals kunnen nu eenvoudig modellen, metadata, databronnen en overzichten delen voor een goede alignment tussen business en IT. Data-architecten kunnen BDO’s opzetten om masterdata weer te geven en transactionele concepten met meervoudige entity’s en relaties binnen een BDO. Business stakeholders kunnen deelnemen aan de datadefinitie workflow en hebben toegang tot information over modellen en metadata. Doordat ze zicht hebben op modelobjecten zoals BDO’s en interactieve model-images verbetert hun begrip van de data-architectuur;
- Uitgebreide platformondersteuning: ER/Studio 2016 komt met verbeterde Teradata ondersteuning, onder andere voor tijdopties en XML en JSON datatypen. De nieuwe release voegt ook Teradata 15.10 toe aan de lijst van ondersteunde versies en native ondersteuning van Microsoft Azure SQL Database en SQL Server op Azure. De Enterprise Team editie bevat nu ook importfuncties voor veel van de belangrijkste ETL-platformen, zoals Informatica PowerCenter en Microsoft SSIS;
- Verbeterde gebruiksmogelijkheden: ER/Studio 2016 levert een geconsolideerde database voor ER/Studio Team Server en Repository om modelopslag en deployment te vereenvoudigen, en een interactieve model-image navigator en geautomatiseerde naamgeving.

Beschikbaarheid
ER/Studio 2016 is beschikbaar in drie versies: Data Architect, Data Architect Professional en Enterprise Team. Het is ook beschikbaar in drie licentietypen: Workstation, Network Named User en Concurrent User. Er zijn voor Data Architect en Data Architect Professional ook academische licenties met korting beschikbaar.
Download hier een gratis ER/Studio 2016 proefversie.

Meer informatie: www.embarcadero.comPartners