12-01-2016

Tableau Online biedt optie om data uitsluitend in Europese Cloud te bewaren

Deel dit bericht

Tableau Online gebruikers kunnen nu kiezen om hun gegevens en workbooks fysiek uitsluitend in Europa op te slaan, dankzij een nieuw datacenter in Dublin, Ierland. Het nieuwe Dublin datacenter betekent meer flexibiliteit voor gebruikers over de hele wereld.

Gebruikers hebben nu de keuze om hun Tableau Online site dichter bij hen en hun gegevens te zetten, hetzij in de V.S. of in Europa. Daardoor hoeven gebruikers in Europa zich geen zorgen meer te maken over dat hun gegevens de EU verlaten. En ze kunnen betere prestaties dan ooit verwachten bij analyse en vernieuwen van hun gegevens in Europa.

Tableau Online maakt het werken met Cloud data snel en gemakkelijk, of gegevens nu worden opgeslagen in Cloud databases zoals Amazon Redshift of eigen databases op een hosted platform, zoals Windows Azure. Tableau’s Cloud-technologie partners zoals AWS, Microsoft en Google hebben alle datacenters in Ierland. Dat betekent dat Europese gebruikers over een end-to-end Cloud data-infrastructuur kunnen beschikken die geheel in Europa wordt gehost.
Er zijn meer dan 3000 actieve Tableau Online klanten, meer dan de helft van hen zijn buiten de VS gevestigd. Deze gebruikers wilden een keuze in waar hun gegevens worden opgeslagen. Het nieuwe Dublin datacenter biedt daarvoor nu een oplossing.

Tableau Online is een complete SaaS-oplossing. Inschrijven duurt slechts twee minuten en er is nul onderhoud of beheer vereist. Gebruikers van Tableau Online die geïnteresseerd zijn in migratie van hun bestaande Tableau Online site naar het nieuwe Dublin datacenter, kunnen contact opnemen met hun Tableau account manager.

Tableau Online proberen (inclusief de nieuwe optie om de gegevenslocatie te selecteren) kan via een gratis 14-dagen trial.

Partners