08-01-2016

Ierse startup Ezora gaat samenwerking aan met Deloitte’s dochteronderneming Ctrl

Deel dit bericht

Het Ierse techbedrijf Ezora, gevestigd in The Digital Hub in Dublin, heeft deze week een strategische samenwerkings- en resellerovereenkomst getekend met Ctrl B.V, het samenwerkingsplatform van Deloitte voor financiële dienstverlening voor het MKB en grotere ondernemingen.

Ezora is een Ierse technologiestartup, die bedrijven voorziet van slimme cloudbased Business Intelligence- en analysetools. De officiële samenwerking werd aangekondigd tijdens het ‘Enterprise Ireland event’ dat op 6 januari jl. plaatsvond in Amsterdam en onder andere werd bijgewoond door de Ierse premier Enda Kenny.

Beide partijen hebben, na een uitgebreide evaluatieperiode, verheugd kennis gegeven van de ondertekende samenwerkingsovereenkomst, waardoor Ctrl B.V. als verkoop- en implementatiepartner voor Ezora binnen Nederland zal optreden. In eerste instantie zal de samenwerking zich toespitsen op retailbedrijven. Daarna wordt de scope verbreed naar de financiële afdelingen van bedrijven in andere sectoren. Ctrl optimaliseert de samenwerking tussen accountants, cloudbased softwareleveranciers en MKB-bedrijven. Ctrl groeit momenteel snel en heeft plannen om haar diensten internationaal beschikbaar te maken.

Enda Kenny zei tijdens het Enterprise Ireland event het volgende over het nieuwe samenwerkingsverband: “De deal die we vandaag hebben aangekondigd tussen Ezora en Deloitte’s dochteronderneming Ctrl B.V is een goed voorbeeld van de mogelijkheden die er zijn om innovatieve Ierse technologiebedrijven groot te laten denken en over de grenzen te laten kijken om zaken te doen. Ik wens Ezora blijvend succes toe bij de uitrol van haar cloudbased diensten, zowel in Ierland als in internationaal verband.”

Alan O’Neill, medeoprichter en CEO van Ezora: “Dankzij deze nieuwe samenwerking met ctrl kunnen wij het brede commerciële bereik van de ctrl-organisatie benutten voor onze salesactiviteiten. Daarnaast profiteren wij van de toonaangevende professionele expertise van de implementatieconsultants. Dit zal niet alleen leiden tot nieuwe klanten in Nederland, maar ‒ nog belangrijker ‒ tot tevreden klanten die onze software kunnen gebruiken om beter gefundeerde beslissingen voor hun bedrijf te nemen op basis van onze business intelligence- en rapportagetools.” Internationaal toonaangevende merken, zoals McDonald’s en Starbucks, gebruiken Ezora om inzicht te krijgen in hun belangrijkste drijfveren van hun sales- en corporate performance.

Gert de Jong, directeur van ctrl: “We zijn verheugd over deze samenwerking met Ezora. Via het cloudbased Ezora- en het ctrl-platform kunnen ondernemers meer ‒ en ook realtime ‒ inzicht krijgen in hun bedrijf. Dit helpt MKB-klanten (met name in de retail) om naar een volgend volwassenheidsniveau toe te groeien.”

Julie Sinnamon, CEO van Enterprise Ireland, verwelkomde de samenwerking met de volgende woorden: “Enterprise Irelands strategie focust zich nadrukkelijk op de ondersteuning van start-ups en Ezora is een voorbeeld van een hightech start-up met mondiaal potentieel. Wij zijn erg verheugd over de samenwerking met ctrl.“

Ezora is opgericht in 2008 en is thans gevestigd in The Digital Hub in Dublin. Het bedrijf stelt organisaties met haar software in staat om hun key performance indicators te managen, betere beslissingen te nemen en hun financiële resultaat te verbeteren. Het operationele team van Ezora heeft een schat aan ervaring opgedaan bij toonaangevende multinationals in de financiële dienstverlening, de technologiesector en de reiswereld in Europa, Noord-Amerika, Australië en Azië. Ezora begrijpt de behoeften en uitdagingen van haar klanten en is gedreven om continu te werken aan het verbeteren van haar technologie. Hierdoor kunnen klanten meer succes boeken onder de huidige economische omstandigheden.

Partners