14-12-2015

Qlik geïntegreerd in nieuw recycling platform voor bedrijfsleven en overheid

Deel dit bericht

Ponthus sluit een OEM-overeenkomst met Qlik, aanbieder in visual analytics, voor integratie van de Qlik technologie in diverse producten. CASPAR, een online platform speciaal ontwikkeld voor Van Scherpenzeel, is het eerste product waarin het visual analytics platform Qlik Sense is geïntegreerd.

CASPAR geeft bedrijven, overheid en burgers op een eenvoudige, visuele wijze inzicht in regie en kosten van afvalstromen. Bedrijven kunnen direct zien waar ze een kostenreductie kunnen realiseren en kunnen klanten tonen hoe ze hun duurzaamheid hebben georganiseerd. Gemeentes profiteren van het visual analytics platform door de wettelijk vereiste informatie op eenvoudige wijze te presenteren. Daarnaast maken zij burgers bewust van de voordelen van afvalscheiding. CASPAR is de eerste online duurzaamheidsoplossing die deze mogelijkheden biedt.
 
De regelgeving rondom materiaalinzameling en -verwerking wordt steeds strenger. Bedrijven en gemeentes zijn zelf verantwoordelijk voor de regie en uitvoering. Bovendien moeten gemeentes in 2020 hun VANG-doelstelling van 75 procent recycling behalen. Met de integratie van Qlik Sense in CASPAR heeft Ponthus een totaaloplossing ontwikkeld. Bedrijven en overheden kunnen hun afvalstromen real-time monitoren, waardevolle inzichten ontdekken en vervolgens waar nodig het beleid aanscherpen. Met deze tool kan men de afvalstromen op een efficiënte wijze regisseren en heeft men altijd en overal inzicht. Het online platform geeft alle reststromen op een overzichtelijke manier weer. Zoals het percentage gerecycled afval en de hoeveelheid hergebruik binnen de organisatie, de bespaarde hoeveelheid CO2 uitstoot, maar ook de huidige resultaten ten opzichten van de in CASPAR vastgestelde doelstellingen. Deze resultaten worden vervolgens visueel gepresenteerd met behulp van Qlik en zijn direct voor rapportage te downloaden. Ook geeft het visual analytics platform gebruikers de mogelijkheid om zelf analyses te maken.
 
Roger Beuting, CEO bij Van Scherpenzeel: “De oplossing is pas sinds juli 2015 live, maar we zien nu al dat er veel vraag naar is, zowel vanuit het bedrijfsleven als de overheid. Het doel van CASPAR is dan ook tweeledig, enerzijds inventariseren en informeren over de afvalstromen en anderzijds kosten besparen. Deze combinatie maakt dat wij een unieke en innovatieve oplossing bieden die geschikt is voor bedrijven, overheid en deels ook voor de burgers.”
 
Patrick van Erp, Directeur bij Ponthus: “Wij slaan de handen ineen met Qlik, omdat we het rendement van visual analytics direct terugzien bij het verwerken van grote hoeveelheden informatie. In een handomdraai is de juiste informatie beschikbaar en wordt zichtbaar wat het verhaal achter de data is. Bovendien heeft Qlik een flexibel OEM-partnerprogramma, wat zorgt voor een hele fijne samenwerking. Wij hebben bewust gekozen voor integratie met Qlik Sense om de klant te ontzorgen en de soms ingewikkelde informatie simpel en effectief weer te geven. We zijn ontzettend blij dat we deze keuze hebben gemaakt. Qlik is een onlosmakelijk deel van het geheel en draagt enorm bij aan het succes van CASPAR.”
 
Sabine Palinckx, Country Manager Benelux, bij Qlik: “Het is mooi om te zien dat een klant zoveel vertrouwen heeft in je product en de kracht ziet van datavisualisatie. Met de integratie van de Qlik technologie in CASPAR biedt Ponthus Van Scherpenzeel een transparante, gebruiksvriendelijke, maar bovenal toekomstvaste oplossing. Bedrijven en gemeentes kunnen veel sneller slimme beslissingen maken, zonder extra te hoeven investeren.”

Company:

Qlik

Partners