07-12-2015

The Next View en Celonis brengen in partnership HANA-gebaseerde Process Mining

Deel dit bericht

SAP dienstverlener The Next View wordt Consulting Partner van Celonis. Dit Duitse softwarebedrijf heeft de afgelopen jaren wereldwijd naam gemaakt op het gebied van Process Mining, een manier om snel en in real-time business processen te analyseren en te visualiseren. The Next View is Celonis’ meest recente partner met een sterke focus op HANA implementatie. Gezamenlijk hebben zij al succesvol Process Mining on HANA projecten uitgevoerd.

Met behulp van Process Mining kunnen organisaties hun processen analyseren op basis van grote hoeveelheden procesdata om alle varianten van een proces snel te identificeren en te analyseren. Zo wordt snel duidelijk waar mensen bewust of onbewust van bestaande processen afwijken. “Van veel procesvarianten weet je helemaal niet dat ze voorkomen”, legt Ronald Lanjouw, Partner bij The Next View uit. “Daarom zie je ze niet of onvoldoende terug op je KPI-dashboards. Hier valt nog heel veel winst te behalen. Daarbij moet je denken aan transparantie en continue procesverbetering. Maar denk ook aan fraudepreventie en compliance ondersteuning.”
 
Lanjouw verwacht dat Process Mining booming wordt in de SAP wereld. “Voor Process Mining heb je rekenkracht nodig. Dankzij de in-memory rekenkracht die SAP met het HANA-platform naar haar klanten brengt, komt Process Mining voor steeds meer organisaties binnen handbereik”, verwacht Lanjouw. “Als Consulting Partner kan The Next View deze bedrijven helpen met de installatie, configuratie en implementatie van de Celonis Proces Mining oplossing. De data scientists van The Next View kunnen klanten bovendien helpen met analyseren van de resultaten om maximale waarde uit Celonis’ Process Mining solution te halen.”

Het partnership met Celonis past naadloos binnen de strategie van The Next View waarin Big Data (naast Cloud en Security) een centrale rol speelt. “Een aantal van onze Data Scientists zijn door Celonis getraind en inmiddels zijn we bij een aantal klanten aan de slag”, vertelt Lanjouw. “Daarnaast hebben onze mensen directe toegang tot Celonis support en resources. We zijn als eerste op de hoogte van nieuwe productontwikkelingen en mogelijkheden. Wij brengen op onze beurt ervaring en best practices in. Onze SAP HANA en Big Data expertise sluiten heel mooi bij aan en garanderen een succesvolle implementatie.”
Ook voor Celonis is het partnership lonend. Tim van Abeelen, Directeur Benelux bij Celonis: “Consulting Partners zoals The Next View helpen de adoptie van Celonis Process Mining versnellen. Daarnaast kunnen hun implementatie ervaringen bij klanten gebruikt worden om het product verder te ontwikkelen.''

Celonis is leverancier van software voor Process Mining, ook wel Automated Business Process Discovery (ABPD) genoemd. Deze software maakt gebruik van technieken voor het analyseren van business processen. Celonis heeft in verschillende landen vestigingen, waaronder in München (Duitsland), Tilburg (Nederland) en Sunnyvale (USA). www.celonis.de

The Next View levert gebruiksvriendelijke oplossingen op basis van Big Data, Cloud & Security technologie die organisaties helpen om nóg meer uit hun SAP landschap te halen.
www.thenextview.nl

Partners