30-11-2015

SAP bundelt krachten met ECP, Platform voor InformatieSamenleving

Deel dit bericht

SAP heeft zich aangesloten bij het ECP, het Platform voor de InformatieSamenleving. Het concern wil op die manier zijn kennis en ervaring met ICT en innovatie inzetten ten gunste van de Nederlandse samenleving.

Het ECP is een onafhankelijk platform dat het gebruik van ICT stimuleert binnen de samenleving. Het maakt zich via concrete projecten hard voor een innovatief gebruik van moderne technologie. Het brengt daartoe bedrijfsleven, overheid en maatschappelijke organisaties bij elkaar.
SAP wil met de samenwerking bijdragen aan maatschappelijke thema's als energie, gezondheidszorg, milieu en onderwijs. Het bedrijf wil kennis uitwisselen en krachten bundelen. Bovendien willen zij met hun deelname het Nederlands innovatieniveau naar een hoger plan tillen.
"Nederland is bij uitstek een kenniseconomie. Toch heeft het de laatste jaren op dit gebied veel concurrentie ondervonden van landen als Zweden, Denemarken, Finland, Frankrijk en Duitsland", legt Caspar Joustra, algemeen directeur bij SAP Nederland, uit. "Voor de internationale concurrentiepositie, maar ook voor zaken als energievoorziening, onderwijs en gezondheidszorg, is het belangrijk dat het gebruik van ICT en innovatie in de Nederlandse samenleving wordt gestimuleerd. Daar dragen wij graag aan bij."

Belangrijke rol
SAP kan volgens Joustra in die missie een belangrijke rol vervullen. "We hebben veel ervaring met digitalisering en automatisering in het bedrijfsleven. Dankzij het ECP kunnen we die knowhow delen met anderen en benutten voor een betere samenleving. Dat is onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als grote multinational. We vinden het bovendien belangrijk onze visie op het netvlies te krijgen bij bewindslieden en zo te werken aan politieke bewustwording rondom ICT. De samenwerking met het ECP helpt daarbij."
Het is niet voor het eerst dat SAP zich op het maatschappelijke speelveld manifesteert. Zo levert de organisatie al enige tijd diverse bijdragen aan de gezondheidszorg op het gebied van kankerbestrijding, via COPE en CancerLinq. Ook is SAP betrokken bij Medical Research Insights, waarin de kracht van het SAP HANA-platform wordt ingezet voor het diagnosticeren en bestrijden van ziektes. Daarnaast werkt SAP samen met medicijnfabrikant Roche voor het bestrijden van Diabetes Type-2. Wat betreft onderwijs initieerde het concern in Afrika bijvoorbeeld Codeweek, waarin ruim 85.000 Afrikaanse kinderen kennismaakten met de grondbeginselen en logica van programmeren.

Arie van Bellen, directeur bij ECP: "Digitalisering zorgt voor een enorme dynamiek in onze economie en samenleving. De snelle, en soms disruptieve, veranderingen hebben impact op concepten als cloud, internet of things en big data. De kwaliteit en expertise van partijen als SAP zijn noodzakelijk voor de vertaalslag en digitale realisatie van nieuwe strategieën bij bedrijven om processen, businessmodellen aan te passen. ECP bundelt de denkkracht van partijen als SAP om drempels weg te nemen en innovatie te stimuleren."

Company:

SAP

Partners