30-11-2015

Teradata komt met uitbreiding van de Teradata Appliance voor SAS

Deel dit bericht

De Teradata Appliance voor SAS, met ondersteuning van SAS in-memory analytics, is gezamenlijk ontwikkeld door SAS en Teradata en een aanvulling op de Teradata Workload-specifieke Platform Family, voor  het  direct op data uitvoeren van in-memory analytics. Zonder verplaatsing of duplicatie van data worden performance en data governance hierdoor sterk verbeterd.

Met deze appliance kunnen klanten SAS High Performance Analytics producten, SAS Visual Analytics, SAS Visual Statistieken en SAS IMSTAT samen op één systeem inzetten, waardoor de infrastructuur vereenvoudigd wordt tegen lagere kosten en snellere prestaties. De appliance maakt rechtstreeks verbinding met Teradata's interconnectiehardware, Mellanox InfiniBand, waardoor ultra-high-speed datatoegang en verwerking van complexe analyses mogelijk zijn. Vanwege de grotere verwerkingssnelheid elimineert het platform de noodzaak van dataduplicatie, replicatie en een silo datamart door eenvoudig de data van het Datawarehouse in het geheugen te plaatsen voor analyse.

De Teradata Appliance voor SAS (Model 750) biedt een geïntegreerde oplossing om drastisch de opbrengst van de huidige analytische modelleringsprocessen te verhogen. Dit betekent dat datagedreven beslissingen kunnen worden genomen in seconden tot minuten in plaats van uren tot dagen. De appliance stelt gebruikers in staat om Big Data bronnen te onderzoeken in een fijnere detailweergave, complexe datamodellen te bouwen en snel strategische inzichten te leveren op mobiele apparaten of dashboards.

Met nieuwe Intel chips voor snellere verwerking, uitgebreid geheugen om meer gegevens te beheren en de mogelijkheid om gegevens van Hadoop analyseren, zorgt de appliance voor continu gebruik en dataconsistentie, waarmee gegevens snel worden hergebruikt als nodig is om een ​​groot aantal nieuwe analyses ondersteunen.

"Het nieuwe apparaat brengt dataverwerking naar een geheel nieuw niveau. Net als in het voorgaande ontwikkelplatform combineert de appliance de sterke punten van SAS analytics en de kracht van Teradata om meer geavanceerde analytische mogelijkheden bieden,” zegt Rick Lower, directeur Teradata-SAS Partnership Alliance. “Het vorige platformmodel was goed ontvangen en we verwachten dat dit model meer bedrijven naar de Teradata-SAS Partnership trekt, als de zakelijke markt de waarde ziet van de ‘subsecond’ conversie van ruwe data streams naar zakelijk inzicht."

Partners