17-11-2015

EnterpriseDB versterkt team met Account Director Maurice Godschalk

Deel dit bericht

EnterpriseDB (EDB), leverancier van enterprise Postgres-producten en database-integratieoplossingen, versterkt zijn Europese team met de aanstelling van Maurice Godschalk. Hij werkte eerder bij Dell en Oracle, waar hij zich bezig hield met de overheidssector. Bij EnterpriseDB wordt Godschalk als Account Director verantwoordelijk voor de publieke sector in de Benelux en Nordics. 


Het snelgroeiende EnterpriseDB is het personeelsbestand in Europa sterk aan het uitbreiden. Volgens Jeannot Bos,  Director of Sales Europe, zit een groot deel van die groei in de overheidssector. “Overheidsinstanties tonen steeds meer interesse in het gebruik van open source databases. Wij bieden met EDB Postgres Plus de perfecte oplossing om traditionele databases als Oracle te vervangen. Dit kan besparingen tot wel 80 procent opleveren. Maurice Godschalk is zeer goed bekend in de overheidssector en heeft gewerkt voor Oracle en Dell. Voor ons is hij de ideale persoon om de waarde van EnterpriseDB voor de overheidssector voor het voetlicht te brengen.”

Volgens Godschalk was zijn overstap naar een leverancier van open source software een bewuste keuze. “De kracht van traditionele softwareleveranciers is tegenwoordig steeds meer een zwakte. Zaken als vendor lock-in zorgen er bijvoorbeeld vaak voor dat allerlei nieuwe technologie buiten de deur wordt gehouden. Het abonnementsmodel van open source software biedt een veel transparanter businessmodel. Hiermee kun je klanten echt helpen om hun groei voor de toekomst beheersbaar te maken, zeker in de publieke sector.”

Er zijn al goede voorbeelden van overheidsimplementaties van EnterpriseDB, zoals PinkRoccade Local Government,  diverse Ministeries binnen de centrale overheid en het Kadaster, maar Godschalk zegt dat er nog veel te verbeteren valt. Godschalk: “Onbekend maakt onbemind, en helaas is dit bij veel overheidsinstanties nog het geval. Ze wéten niet dat er een goedkoper alternatief is voor hun database-uitdagingen. De komende tijd zal ik de kracht van het open source businessmodel en EnterpriseDB  onder deze doelgroep gaan uitdragen.”

Company:

EnterpriseDB

Partners