26-10-2015

Oracle kondigt Beta beschikbaarheid aan van Oracle Database 12c Release 2

Deel dit bericht

Tijdens Oracle OpenWorld heeft Oracle de Beta beschikbaarheid aangekondigd van Oracle Database 12c Release 2. Met een unieke multitenant architectuur en dual format in-memory databasetechnologie levert Oracle Database 12c klanten een overgang naar de cloud, real-time analytics en omgang met Big Data.

Oracle Database 12c Release 2 verfijnt en verbetert de overgang naar cloud en voorziet in efficiënte levering van database services, consolidatie en wendbaarheid voor de DBA bij meer schaalgrootte in de cloud.

Aandachtspunten die op de rol staan in Oracle Database 12c Release 2 zijn onder andere:
• Verbeterde agility en capaciteit met aanpassingen aan Oracle Multitenant: geplande verbeteringen betreffen online verplaatsing van pluggable databases tussen servers, datacenters en de Oracle Cloud.
• Verfijning van de Oracle Database In-Memory: performanceverbetering, automatisch beheer en flexibiliteit in deploymentopties zijn gepland.
• Uitgebreide ondersteuning van Big Data Analytics: in aanvulling op verbeteringen aan Database In-Memory, is ook ondersteuning voor visuele analytics in aankomst.
• Honderden andere nieuwe toevoegingen: drivers voor alle belangrijke programmeertalen en frameworks worden aangepast. De release omvat ook verbeteringen aan andere interessevelden van klanten zoals veiligheidsaspecten, snelle beschikbaarheid, schaalbaarheid, performance en beheer.

Company:

Oracle

Partners