26-10-2015

MapR stelt Apache Drill 1.2 beschikbaar in de Hadoop-distributie

Deel dit bericht

MapR Technologies Inc., ontwikkelaar en leverancier van Apache Hadoop technologie met integratie van web-scale enterprise storage en real-time databases, heeft de beschikbaarheid aangekondigd van Apache Drill 1.2 in de Hadoop-distributie en tevens een nieuw Data Exploration oplossing.
Klanten en partners kunnen met Drill nu sneller zakelijke inzichten halen uit al hun data in Hadoop en andere bronnen. Aansluitend komt MapR ook met de release van een alomvattend SQL-gebaseerd testframework voor de open source gemeenschap.

De interesse in en adaptie van Drill, onlangs aangeduid als een van de beste oplossingen in open source big data technologieën, blijft groeien sinds het eerder dit jaar beschikbaar kwam. Duizenden gebruikers hebben Drill gedownload en het is bij talloze organisaties in gebruik om interactief tot Petabyte’s aan data te analyseren. Meer dan 4000 analytici, BI-architecten en ontwikkelaars hebben een Drill training met succes afgerond bij het gratis toegankelijke Hadoop On-Demand Training programma van MapR.

Versie 1.2 van Apache Drill, nu beschikbaar in de MapR Distributie, biedt uitgebreide SQL analytics functionaliteit, superieure performance, diepere Hive integratie, en verbeteringen aan het algemeen beheer. Belangrijkste punten zijn:  
• Verbeterde SQL Functions: Drill 1.2 blijft trouw aan ANSI-SQL en helpt bedrijven om reeds gedane investeringen in BI- en analytische tools te blijven gebruiken, met de toevoeging van SQL-compliant analytische functies;
Nieuwe functies behelzen Lead, Lag, First Value en Last Value, in aanvulling op enkele geaggregeerde windowfuncties die al in Drill 1.1 aanwezig waren.
• Hoge performance: Drill 1.2 biedt superieure performance en schaling voor interactieve workloads. Eigenschappen omvatten onder meer een nieuw metadata cache-mechanisme dat query’s tegen duizenden bestanden sneller maakt en verbeterde pushdown-mogelijkheden voor een verscheidenheid aan datatypes om sneller query’s op HBase en MapR-DB uit te voeren;
• Diepere Hive integratie: Drill 1.2 breidt compatibiliteit en performance met Hive uit. Met diepere integratie kan naadloze inzet van Hive voor ETL en Drill voor interactieve query’s tegelijkertijd plaatsvinden in hetzelfde cluster. Al bestaande investeringen in Hive zijn geborgd met de inzet van Drill.

MapR heeft ook nieuwe Data Exploration Quick Start oplossing aangekondigd, welke bedrijven faciliteert bij een snelle opzet van self-service analytics op big data om snel zakelijke inzichten te ontdekken.
Tevens komt MapR met een alomvattend SQL-gebaseerd testframework voor de open source gemeenschap. Met meer dan 10.000 testen die de afgelopen maanden zijn uitgevoerd is dit framework beschikbaar voor OS ontwikkelaars, zodat de enterprisekwaliteit van het Apache Drill-project en versnelling van community-gedreven innovatie gewaarborgd zijn.

Partners