21-10-2015

SAP komt met Analytics in de Cloud

Deel dit bericht

SAP heeft de SAP Cloud for Analytics dienst aangekondigd, een Software as a service (SaaS) aanbod dat beoogt om alle analyticsmogelijkheden in een oplossing te presenteren voor een ongeëvenaarde gebruikerservaring.

Gebouwd op het SAP HANA Cloud Platform, wordt deze high-performing, real-time oplossing ingepast in bestaande SAP applicaties met verbinding naar cloud en on-premise data om planning, voorspellende en Business Intelligence mogelijkheden in één analyticservaring te presenteren. De opzet is dat organisaties deze ene oplossing aan hun werknemers aanbieden om performance te volgen, trendanalyse, voorspellingen te doen en in samenwerking goed geïnformeerde beslissingen te nemen voor een beter bedrijfsresultaat.

“De uitdaging voor analyticsoplossingen in de huidige markt, al of niet in de cloud, is de silobenadering bij het leveren van mogelijkheden zoals visualisatie en voorspelling,” vertelt Steve Lucas, president Platform Solutions, SAP. “SAP Cloud for Analytics is een nieuwe end-to-end cloud analyticservaring, die klanten in staat stelt alle data te benaderen, zodat de business eenvoudig kan ontdekken, weergeven, plannen en voorspellen. Voor mij is dat meer dan datavisualisatie; het is de realisatie van succes.”

SAP heeft de intentie om SAP Cloud for Analytics aan the bieden in een volledig schaalbare omgeving tegen een aantrekkelijke prijs, en met een snelle toegang. De voordelen zijn onder andere:
• Vereniging van BI, planning, budgetbepaling en voorspellende mogelijkheden in een productomgeving, als pure clouddienst aangeboden;
• Presentatie van bedrijfsresultaten met workflows die van real-time inzicht tot actie ondernemen lopen, alles binnen een applicatie;
• Toegang tot alle data stelt zakelijke gebruikers in staat om alle data — groot en klein, on premise en in de cloud — eenvoudig te combineren;
• Een betrouwbaar en schaalbaar platform met een flexibel, intuïtieve user interface speciaal voor zakelijke gebruikers ontworpen;
• Mogelijkheden voor financieel specialisten om snel planningmodellen te genereren voor een beter bedrijfsresultaat;
• Mogelijkheden om markttrends te signaleren die op social media dataanalyse gebaseerd zijn, zodat men op situaties kan anticiperen.

Ingebed in SAP of third-party applicaties, wil SAP Cloud for Analytics voorzien in een naadloze workflow om van inzicht tot actie over the gaan op het juiste beslissingsmoment.
Terwijl nieuwe SaaS analyticsmogelijkheden opgezet worden, blijft SAP steeds toegewijd aan verbetering van de bestaande analyticsoplossingen, on premise en/of in een private cloudomgeving, zodat klanten voordeel hebben van de hybride scenario’s voor on premise en cloud data.

Company:

SAP

Partners