11-10-2015

Matt Mills wordt Chief Operations Officer bij MapR

Deel dit bericht

MapR Technologies Inc., ontwikkelaar en leverancier van Apache Hadoop technologie, met integratie van web-scale enterprise storage en real-time databases, heeft voormalig Oracle-topman Matt Mills aangesteld als voorzitter and COO.

Mills, met zijn langjarige ervaring, heeft de opdracht om het MapR marktaandeel uit te bouwen en groei te versnellen. Twintig jaar lang werkte Mills bij Oracle, onder andere als Senior Vice President Global Marketing en gaf leiding aan een zeer succesvol salesteam van ruim 8000 werknemers.

Bij MapR zal Mills rapporteren aan oprichter en CEO John Schroeder. Volgens Schroeder brengt Matt Mills een ongeëvenaard niveau van kennis en ervaring mee.
Mills is van mening dat er voor MapR grote kansen liggen in de meest uitdagende softwaremarkt van dit moment, vergelijkbaar met de dagen van de eerste ‘database wars’. Zijn ervaring ligt naar eigen zeggen vooral op het gebied van de uitbouw van business in zeer competitieve markten.
De verwachting is dat MapR in 2016 naar de beurs gaat. Daarvoor zal door Mills een stevig commercieel fundament gelegd moeten worden.

Partners