10-02-2011

Information Builders ontwikkelt Business Intelligence-oplossing voor niet-technische gebruikers

Deel dit bericht

InfoMini biedt geavanceerde rapportagemogelijkheden voor zakelijke gebruikers.

Information Builders heeft een tool ontwikkeld waarmee bedrijfsanalisten applicaties kunnen bouwen voor niet-technische eindgebruikers. Hiermee kunnen zij hun eigen rapporten, dashboards en gadgets creëren. InfoMini, een instrument in WebFOCUS InfoAssist, geeft bedrijfsanalisten en eindgebruikers de mogelijkheid om met één druk op de knop te kiezen welke informatie zij wensen te ontvangen van hun BI-systeem. Omdat alleen de informatie wordt getoond die van belang is voor de betreffende gebruiker, kunnen sneller afgewogen beslissingen worden genomen.
 
Met InfoMini kan een bedrijfsanalist eenvoudig een applicatie bouwen om een rapport te filteren en te personaliseren in ieder door de eindgebruiker gewenst format. Dit in tegenstelling tot het bekijken van een statisch HTML-rapport, wat teveel informatie bevat. Zo kan bijvoorbeeld een merken-analist die rapporten creëert voor merk-managers nu een InfoMini-applicatie bouwen en verzenden, waardoor eindgebruikers in staat worden gesteld om data, formats en filters aan te passen naar hun eigen behoeften. Voorheen was dit een taak van de IT-afdeling, nu hebben bedrijfsanalisten zelf de creatie van deze gespecialiseerde BI-applicaties in de hand. Gebruikers kunnen de interactieve features in een InfoMini-rapport tevens per situatie aanpassen. Deze gepersonaliseerde interactieve feature maakt specifieke vormgeving, formattering en toekennen van functionaliteiten mogelijk op ieder individueel rapport, zonder handmatige codering.

Bedrijfsanalisten kunnen ook gadgets bouwen en publiceren (of mini-applicaties zoals een iGoogle widget) die direct in verbinding staan met het BI-systeem om gepersonaliseerde informatie en rapporten te verkrijgen. Wanneer bijvoorbeeld medewerkers van de sales en financiële afdeling samenwerken aan één rapport, kunnen eenvoudig verschillende filters worden aangebracht door personen van beide afdelingen om alleen de voor hen relevante informatie in kaart te brengen.
 
“De meeste business intelligence-oplossingen voor niet-technische gebruikers bieden teveel functies”, zegt Dennis Bartels, Vice President Sales EMEA bij Information Builders. “Idealiter ontvangen zakelijke gebruikers op het juiste moment de juiste informatie en wordt de rest uitgefilterd. InfoMini helpt niet-technische gebruikers om hun werk efficiënter te doen door hen te helpen de juiste wijzigingen in hun rapportage aan te brengen, zodat alleen de benodigde informatie verschijnt, met minimale interactie met de technologie.”
 
Bron: Information Builders

 

Partners