15-02-2011

Human Inference neemt DataCleaner en eobjects.org over

Deel dit bericht

Leverancier van datakwaliteitsoplossingen voegt open source-tool voor beoordeling datakwaliteit toe aan het portfolio.

Human Inference neemt DataCleaner en eobjects.org over. De overname stelt Human Inference in staat om de datakwaliteitscommunity wereldwijd het beste te bieden: laagdrempelige datakwaliteitstools via het open source-model in combinatie met gespecialiseerde kennis van datakwaliteit en tools via de bekende Human Inference-oplossingen.
DataCleaner is een open source-applicatie voor het analyseren, profileren en omzetten van gegevens. “Deze aankoop werd ingegeven door de behoefte van onze internationale klanten en partners aan een laagdrempelige tool voor het beoordelen van de kwaliteit van hun data. Elk datakwaliteitsproject valt of staat met inzicht in de status van de datakwaliteit en hoe die van invloed is op de dagelijkse business. DataCleaner verschaft dit inzicht”, zegt Vincent van Hunnik, Chief Marketing Officer bij Human Inference.

Met de bekendmaking van de overname gaat voor Human Inference een nieuwe fase van start. Eobjects.org wordt een apart onderdeel van Human Inference met als doel de internationale datakwaliteitscommunity op eenvoudige wijze te ondersteunen bij het leveren van bewijs voor de meerwaarde die goede datakwaliteit kan opleveren.
Ook voor de klanten van Human Inference is het mogelijk om te profiteren van de kennis en tools op het gebied van datakwaliteit die via de eobjects.org-community open source worden aangeboden. Met deze overname blijft Human Inference koploper in de Europese datakwaliteitsarena door niet alleen de beste commerciële datakwaliteitsoplossingen te bieden, maar tegelijkertijd ook service te bieden aan elke individuele expert in datakwaliteit. Zij kunnen beschikken over meer en betere tools en hebben meteen toegang tot een community om hun kennis te delen.

Kasper Sørensen, oprichter van eobjects.org, treedt in dienst van Human Inference en gaat leiding geven aan het team dat zich richt op het bedienen van de community. “Toen ik begon met eobjects.org was mijn visie dat laagdrempelige datakwaliteitstools voor iedereen beschikbaar zouden moeten zijn. Met de middelen en met de klantenkring van Human Inference wordt deze visie nu realiteit.”

Bron: Human Inference
 
 

Company:

Human Inference

Partners