17-02-2011

Solipsis levert nieuwe IBM Cognos Express Planner-module voor het MKB

Deel dit bericht

Business analytics oplossing uitgebreid met web-based planning, budgettering en prognoses.

Het business analytics product IBM Cognos Express, dat Solipsis namens IBM Cognos op de Nederlandse markt verkoopt, is uitgebreid met een vierde module voor web-based plannen, budgetteren en prognosticeren. De Express Planner helpt middelgrote organisaties om het verzamelen, aggregeren en analyseren van hun data – en hiermee automatisch hun managementprocessen – beter te stroomlijnen. Door de realtime beschikbare data kunnen eindgebruikers snel reageren op trends en veranderingen in de organisatie en markt of andere zakelijke ontwikkelingen. De Express Planner wordt zowel los als geïntegreerd in de overige IBM Cognos Express modules aangeboden.
 
IBM Cognos Express Planner automatiseert het volledige planning-, budgettering- en forecastingproces. De intuïtieve planningsomgeving combineert een managed workflow met gepersonaliseerde analyse voor verbeterde business flexibiliteit. Het managed contribution-model verzamelt data van systemen en medewerkers verspreid over alle afdelingen en locaties van een bedrijf. Dit model heeft een gebruiksvriendelijke webgebaseerde interface, waarmee een groot aantal mensen de in-memory analytics server tegelijkertijd kan gebruiken voor snelle verwerking.
 
Gebruikers kunnen hun eigen gegevens in de planningsjablonen toevoegen, maar ook een gepersonaliseerde omgeving creëren. Zo bewerken ze gemakkelijk de data die voor hen van toepassing zijn, bijvoorbeeld het toevoegen van een nieuwe afdelingstructuur of het wijzigen van een productmix. Complete audit trails zijn opgenomen om te voldoen aan reguliere compliance-eisen.


Bron: Solipsis

Company:

Solipsis, IBM Cognos

Partners