24-02-2011

SAP lanceert geïntegreerd analytics-platform

Deel dit bericht

Nieuwe 4.0 releases van de BI- en EIM-oplossingen uit de SAP BusinessObjects Portfolio moeten de ‘real-time enterprise’ tot werkelijkheid maken.

De zakenwereld globaliseert in toenemende mate en wordt gemarkeerd door virtuele organisaties die veelvuldig gebruik maken van mobiele technologie en sociale netwerken. Organisaties moeten in staat zijn om enorme datavolumes, zowel binnen als buiten de eigen onderneming, te analyseren en op basis hiervan snel tot beslissen te komen. Als antwoord op deze veranderingen lanceert SAP de 4.0 releases van oplossingen voor Business Intelligence (BI) en Enterprise Information Management (EIM) uit de SAP BusinessObjects Portfolio. 
 
De nieuwe versies van de BI- en EIM-oplossingen maken gebruik van één infrastructuur en kennen een user experience die zelfs social networking tools omvat. De nieuwe releases bieden een breed scala aan technologische innovaties die de toekomst van Analytics vormgeven. De gebruiker krijgt de beschikking over real time hulpmiddelen, die werken op basis van in-memory computing. Hiermee heeft de gebruiker krachtige BI-tools in handen, waarbij tevens gezorgd is voor ondersteuning van meer mobiele devices dan ooit tevoren.  De nieuwe BI- en EIM-oplossingen kunnen door het hele bedrijf heen gebruikt worden en kunnen uit te voeten met alle sociale media. Ook is het mogelijk te werken met combinaties van gestructureerde en ongestructureerde data en kunnen tools worden gebruikt om alle informatie te beheren. SAP stelt organisaties in staat zelf te kiezen voor het beste model van werken: on-premise in het eigen datacenter, on-demand, ingebed in business operations of op een ‘hybride’ manier.
 
De 4.0 releases helpen de complexiteit van het IT-landschap verder te reduceren en zorgen voor een snellere ingebruikname door verdere integratie van BI- en EIM-omgevingen in één infrastructuur. Bovendien ondersteunen de consistente user experience en uitgebreide visualisatie de eisen en wensen van de eindgebruikers op een gebruiksvriendelijke self-service manier. Dit is mogelijk gemaakt door nieuwe versies van SAP Crystal solutions zoals SAP Crystal Reports software, en andere BI-software zoals SAP BusinessObjects Explorer, SAPBusinessObjects Dashboards en SAP BusinessObjects Web Intelligence, in aanvulling op de SAPStreamWork applicatie. De 4.0 releases bieden ook een eenvoudige integratie met SAP-oplossingen voor enterprise performance management (EPM) en governance, risk, and compliance (GRC) waardoor in analytische business scenario’s volledig inzicht wordt verkregen in prestaties en risico’s.
 
Nieuwe features van de 4.0 releases van de BI- en EIM-oplossingen zijn onder andere:
-Real-time in-memory computing – Optimalisatie voor gebruik met SAP High-Performance Analytic Appliance (SAP HANA) software maakt ‘business in the moment’ mogelijk, doordat klanten grote hoeveelheden data kunnen hanteren met de kracht van in-memory computing. Doordat zeer grote datavolumes met in-memory appliance razendsnel kunnen worden verwerkt, ontstaat een nieuwe klasse Analytics die direct omvangrijke en complexe datavolumes transformeert naar ‘easy-to-act-on’ inzichten.
-Gemakkelijke, mobiele BI op elk mobiel apparaat – Ongeacht het mobiele platform of device dat zij toepassen, kunnen medewerkers toegang krijgen tot intuïtieve, real time BI. Zij kunnen direct reageren op events op het moment dat deze zich voordoen. Gebruikers kunnen werken met nieuwe interactieve visualisatiemogelijkheden en een uitgebreide user experience, waar of wanneer ze ook werken.  De 4.0 releases kapitaliseren tevens de overname door SAP van Sybase. De nieuwe oplossingen gaan gebruik maken van het Sybase Unwired Platform voor een uitgebreide mobiele BI-oplossing die rijke content onttrekt aan SAP en andere business-applicaties.
-Betrouwbare business- en sociale data – Integratie van diepgaande tekstanalyse complementeert de traditionele business-inzichten met de gedachten en sentimenten die mensen uitdragen in sociale media, blogs en e-mail. Mensen kunnen nu monitoren, analyseren, onderzoeken, rapporteren en handelen met vertrouwen in de accuratesse van niet alleen hun eigen transactiedata, maar ook met volledig inzicht in de trends en sentimenten uitgedragen in de ongestructureerde content van blogs, e-mail en sociale media. Een nieuwe multi-source, multi-dimensionele semantische laag  en een nieuwe autorisatie-experience maken ad-hoc analyses en de creatie van content eenvoudiger, en geven gebruikers sneller een meer holistisch inzicht. 
 
De 4.0 releases omvatten onder andere de volgende software:
-SAP BusinessObjects Data Services, software die helpt bij het consolideren van elke databron, het beoordelen van de kwaliteit, de profiling en verbetering ervan, en de integratie van de  verbeterde data in elke BI- of applicatieomgeving. Het is ook geoptimaliseerd voor integratie van operationele data bij data-migratie, data-synchronisatie en data-hubs.
-SAP BusinessObjects Information Steward, nieuwe software die eindgebruikers het vermogen geeft om hun databronnen te analyseren, te monitoren en te waarderen op het gebied van compleetheid, accuratesse en consistentie, en om KPI-scorecards te delen. 
-SAP BusinessObjects Event Insight, nieuwe software die mensen helpt bij het begrijpen van de impact van business events — bijvoorbeeld fluctuaties op de financiële markten en traffic-patronen op het netwerk — terwijl ze plaatsvinden in het hele business netwerk, en daarbij complexe scenario’s en grote datavolumes plaatst in een hanteerbare context met historische trends om zo toekomstige resultaten te kunnen voorspellen.
-SAP BusinessObjects Business Intelligence, een platform dat mensen gemakkelijk, met self-service op een flexibele manier toegang geeft tot betrouwbare informatie.
-Flexibele opties voor ingebruikname van de nieuwe oplossingen die optimaal gebruik maken van de nieuwste 64-bit technologie, virtualisatie- en cloudmethodes, die intuïtieve systeemmonitoring, alerting en auditing mogelijk maakt, helpen de 4.0 releases eenvoudig te schalen naar alle afdelingen. Ook wordt hiermee de total cost of ownership (TCO) verder omlaag gebracht. Medewerkers kunnen binnen hun business operations inzicht krijgen door BI die is ingebed in SAP Business Suite software en beschikbaar is via 26 industry- en line-of-business- specifieke  SAP BusinessObjects analytic applications.
 
De nieuwe releases illustreren de visie van SAP om klanten elegante, snelle en easy-to-consume business software te leveren die het voor SAP mogelijk maakt recht op het doel af te gaan: het bereiken van 1 miljard mensen. Met deze releases combineert SAP best-in-class analytics voor alle bronsystemen met de best-in-class SAP business applicaties. 
 
Ga voor meer informatie over de 4.0 releases van BI en EIM solutions naar de Business Analytics Newsroom. Neem deel aan de discussie op Twitter met de hashtag #BI4 en volg SAP BusinessObjects op @businessobjects.
 
Bron: SAP.
 
 
 
 

Company:

SAP, Business Objects

Partners