25-02-2011

‘The updated Mobile Business Intelligence Market Study’

Deel dit bericht

Dresner Advisory Report over mobiele BI noemt Informations Builders als een van de beste oplossingen.

Onlangs bracht Howard Dresner, voormalig BI-topman van Gartner en thans zelfstandig adviseur, een marktstudie uit met als titel ‘The updated Mobile Business Intelligence Market Study’.
Dresner Advisory Services is een onafhankelijke onderzoeksinstelling die innovatief inzicht biedt in business intelligence- en performance management-markten. De Mobile Business Intelligence Market Study is opgezet om de hype rondom ‘Mobile BI’ in te kaderen, door aandacht te geven aan diegene die gebruik maken van of plannen hebben voor het inzetten van mobile BI-oplossingen. Dresner heeft hiervoor twintig verschillende leveranciers geanalyseerd. 
Het rapport onderstreept de groeiende populariteit van mobiele oplossingen in het bedrijfsleven en hoe dit de manier waarop organisaties BI-tools en -oplossingen inzetten verandert. Dresner heeft de eerste versie van het Mobile BI-rapport uitgebracht in september 2010, maar besloot het rapport te updaten vanwege de snelle veranderingen in de industrie en nieuwe software-introducties in de afgelopen zes maanden. Van de ondervraagde respondenten verwacht 70 procent dat een kwart van hun klanten in de komende twee jaar BI exclusief via hun mobiele apparaten zal gebruiken. Een kwart van de respondenten verwacht een nog sterkere groei van mobile BI. Zij voorspellen dat 50 procent van hun klanten in 2013 uitsluitend nog gebruik zullen maken van mobiele BI-oplossingen. Het rapport erkent Information Builders’ WebFOCUS BI-platform als één van de beste oplossingen vanwege de mobile platform-ondersteuning, de mate van platformintegratie en het aantal BI-functies dat wordt ondersteund.
Information Builders’ webgebaseerde benadering van BI heeft klanten in staat gesteld uitgebreide data-toegang te bieden aan medewerkers die zich zowel binnen als buiten de onderneming bevinden. Nu het werkveld steeds mobieler wordt, levert de organisatie deze zelfde waarde aan organisaties die werken via BlackBerry, iPhone, Motorola Droid en vergelijkbare apparaten.
De door Dresner ondervraagde gebruikers gaven aan dat WebFOCUS de features ondersteunt die door hen als meest kritisch voor het succes van Mobile BI worden beschouwd, zoals alerts, drill-down mogelijkheden en het bekijken van rapportages en dashboards vanuit elke databron.
 
“Het traditionele werkveld verandert snel en tegenwoordig eisen medewerkers dat informatie ook onderweg toegankelijk is”, zegt Howard Dresner, president en oprichter van Dresner Advisory Services. “Mobile BI maakt toegang tot informatie vanaf iedere plek op ieder moment mogelijk. Sinds we een paar maanden geleden ons initiële Mobile BI-rapport hebben gelanceerd, hebben we significante verbeteringen in de industrie gezien. We verwachten dat dit veld zich zal blijven ontwikkelen en dat er in de nabije toekomst veel kansen zullen ontstaan.”

Download het gehele rapport ‘The updated Mobile Business Intelligence Market Study’ van Dresner Advisory Services hier.
 
Bron: Information Builders. 

 

Partners