18-03-2011

SAS integreert de kracht van business analytics met Microsoft Outlook

Deel dit bericht

Naadloze integratie met meest gebruikte e-mailsoftware ter wereld stimuleert het gebruik van business analytics.

SAS heeft business analytics geïntegreerd met Microsoft Outlook, het meest gebruikte e-mailprogramma ter wereld. De heldere analyses van SAS zijn zo voor gebruikers op een laagdrempelige manier weergegeven in een voor hen vertrouwde e-mailomgeving. Naast het inzien van rapporten, dashboards en indicatoren, zijn zij in staat deze via Outlook te verspreiden en te voorzien van nieuwe informatie en commentaar.

Door de integratie met MS Outlook kan de verkregen informatie snel, effici├źnt en veilig worden gedeeld met anderen. SAS maakt het voor een grote groep Outlook-gebruikers mogelijk om sneller krachtige en vernieuwende inzichten te gebruiken om goed gefundeerde strategische beslissingen te nemen. Deze integratie past in de visie van SAS dat gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid van business analytics software aan de basis staan van de succesvolle resultaten die deze oplossingen moeten opleveren.

De meeste zakelijke gebruikers zijn goed bekend met Microsoft Office-toepassingen zoals Outlook en prefereren daarom het gebruik van die software boven specifieke tools voor business analytics in hun dagelijks werk. Juist als het gaat om het inzien en bewerken van informatie als basis voor besluitvorming vinden ze Outlook veel toegankelijker. SAS onderkent dit en speelt hier op in door gebruik te maken van de eenvoud van Outlook. Onderzoek heeft uitgewezen dat e-mailprogramma's zoals Outlook een significant hogere adoptieratio hebben dan veel BI-tools. En gebruikersvriendelijke BI-tools hebben een 10 procent hogere adoptieratio dan gemiddeld. Onbekend lijkt ook hier onbemind te maken.

"Uit diverse onderzoeken blijkt dat 85 procent van de Nederlandse managers voornamelijk e-mail gebruikt voor het zoeken naar relevante informatie", zegt Edwin Peters, Manager Business Solutions van SAS Nederland. "Sommige BI-leveranciers ondersteunen een geplande verzending van rapporten naar e-mail. SAS gaat echter nog een paar stappen verder met de volledige integratie van business analytics met bestaande systemen. Dankzij de naadloze integratie en grote gebruiksvriendelijkheid in een vertrouwde werkomgeving zullen meer mensen gebruik gaan maken van de waarde die SAS business analytics hen biedt."

Bron: SAS

Company:

SAS, Microsoft

Partners