12-04-2011

'Slechts 11 procent van luchtvaartpersoneel heeft direct toegang tot informatie'

Deel dit bericht

Onderzoek: Luchtvaart heeft onvoldoende inzicht om tijdig te beslissen door gebrek aan innovatie.

Slechts 11 procent van de medewerkers van grote vliegmaatschappijen heeft real-time toegang tot data voor key performance indicators (KPI’s), zoals de hoeveelheid bagage aan boord, gemiste aansluitingen en geannuleerde vluchten. Dit blijkt uit wereldwijd onderzoek door onderzoeksbureau Vanson Bourne, in opdracht van Progress Software, een leverancier van enterprise software die ondernemingen in staat stelt om direct te reageren op veranderende omstandigheden.
 
Van de 81 ondervraagde managers van vliegmaatschappijen in tien landen geven bovendien slechts 15 aan voldoende inzicht te hebben in relevante informatie om tijdig beslissingen te kunnen nemen.
 
“De groeiende druk bij luchtvaartmaatschappijen zorgt ervoor dat zij op zoek gaan naar manieren om meer inzicht te krijgen in hun steeds dynamischere en uitdagendere omgeving”, zegt Joshua Norrid, VP of Travel and Leisure bij Progress Software. “Bovendien moeten zij steeds proactiever worden en sneller reageren om hun processen aan te laten sluiten op de behoeften van de klant. Deze benadering is de enige manier voor hen om te overleven en nieuwe zakelijke kansen te benutten.”
 
Het onderzoek wijst verder uit dat 88 procent van de maatschappijen hun modellen niet direct kunnen aanpassen, waardoor zij het vermogen missen om op onverwachte gebeurtenissen te kunnen reageren. Toch geeft 90 procent aan het belangrijk te vinden om in real-time te kunnen reageren op veranderingen. Verder constateert 85 procent van de respondenten dat de hoeveelheid beschikbare data die nodig is om beslissingen te nemen, blijft toenemen.
 
“Het goede nieuws is dat de meerderheid van de luchtvaartindustrie inziet dat het essentieel is om belangrijke decision makers binnen de organisatie toegang te geven tot een geïntegreerde en interactieve omgeving om hun processen te monitoren”, vervolgt Norrid. “Dit geeft hen de mogelijkheid om direct te reageren op onverwachte situaties en de business te verbeteren.”
 
Het onderzoek wijst bovendien uit dat bijna driekwart van de luchtvaartmaatschappijen momenteel investeert in technologie om zich voor te bereiden op een herstellende economie.
 
“Meer dan ooit betekent business responsiveness dat decision makers toegang moeten hebben tot de juiste informatie, op het juiste moment. Zo kunnen zij de beste keuzes maken, risico’s verminderen en tegelijkertijd de efficiëntie en omzet verbeteren. Luchtvaartmaatschappijen kunnen nu met responsive process management-technologie gebeurtenissen direct zichtbaar maken en hier direct op reageren. Dit betekent dat zij kunnen analyseren wat plaats vindt, in plaats van wat er gebeurd is”, concludeert Norrid.

Onderzoeksmethodologie
Dit rapport is gebaseerd op onderzoek van marktonderzoeksbureau Vanson Bourne in opdracht van Progress Software. In totaal werden 428 interviews afgenomen in september en oktober 2010 met senior IT-beslissers in enterprise-level organisaties. De enquête werd in de volgende landen/regio's afgenomen: Australië, België, Duitsland, Frankrijk, India, Italië, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Bron: Progress Software
 

Partners