19-04-2011

Tilburg integreert Cognos en Esri

Deel dit bericht

Gemeente Tilburg gaat geografische analyses doen met SpotOn Vantage Maps.

De gemeente Tilburg heeft recentelijk de keuze gemaakt om een slag te slaan op het gebied van geografische analyses door SpotOn Vantage Maps aan te schaffen. Deze software koppelt de BI- software van IBM Cognos en de geo-oplossingen van Esri naadloos aan elkaar. Hiermee krijgen Cognos-gebruikers op eenvoudige wijze uitgebreide mogelijkheden om geografische analyses uit te voeren.
 
Tot op heden gaan geografische analyses in de business intelligence niet veel verder dan het plotten van data op kaarten. Het maken van uitgebreide selecties en filtering op geografische gebieden is alleen mogelijk door gebruik te maken van specialistische GIS-applicaties zoals Esri aanbiedt. Pogingen om de geografische informatie te koppelen aan een business intelligence platform werden al snel te duur, te complex en niet goed te beheren. Successen waren daarom zeer spaarzaam.
De gemeente Tilburg slaat met de aanschaf van SpotOn de brug tussen deze twee werelden: Geo-informatie en Business Intelligence. Met SpotOn is het voor de eindgebruiker en analist eenvoudig geworden om interactieve kaarten te combineren met essentiële business informatie. SpotOn verzorgt de integratie tussen de interactieve kaartmogelijkheden van Esri en de business Intelligence informatie van IBM Cognos. Ook voor de IT-afdeling biedt deze oplossing veel voordeel: de “out of the box” oplossing is eenvoudig te implementeren en te beheren.
De staf veiligheid van de gemeente Tilburg kan met SpotOn de “wat” vraag effectief integreren met de “waar” vraag. Als eerste wordt daarmee de problematiek rondom de Hennepteelt aangepakt.
 
Implementatiepartner E-mergo  is gecertificeerd IBM Cognos Support Provider en levert innovatieve oplossingen met MotioCI voor slimmer IBM Cognos beheer en SpotOn voor kaartintegratie in IBM Cognos.

Company:

Esri, E-mergo

Partners