29-06-2011

'Wereldwijd opgeslagen informatie verdubbelt elke twee jaar'

Deel dit bericht

Onderzoek in opdracht van EMC Corporation: data groeit in 2011 naar 1,8 zettabytes.

EMC heeft resultaten bekend gemaakt van het Digital Universe onderzoek. Deze studie, in opdracht van EMC uitgevoerd door IDC, meet en voorspelt de hoeveelheid digitale informatie die jaarlijks wordt gecreëerd en gekopieerd. Hieruit blijkt dat de wereldwijd opgeslagen informatie (digital universe) elke twee jaar ruim verdubbelt en sneller groeit dan de Wet van Moore. In 2011 wordt een voorlopige piek van 1,8 zettabytes aan data verwacht. Deze hoeveelheid data staat gelijk aan 16,6 miljoen Nederlanders die elke dag gedurende 499.233 jaar drie tweets per minuut plaatsen. Ook kunnen met deze hoeveelheid data 57,5 miljard iPad's van 32GB worden gevuld.

Big data
De studie brengt naast het meten van de hoeveelheid data ook de gevolgen voor individuen, bedrijven en IT-professionals in kaart. Verwacht wordt dat de komende 10 jaar de hoeveelheid data 75 keer zo groot zal worden, waardoor bedrijven vijftig keer zoveel data en documenten moeten beheren. Bovendien voorziet het onderzoek, dat dit jaar voor de vijfde keer is uitgevoerd, grote economische, sociale en technologische gevolgen voor onder andere 'big data'. De explosieve datagroei wordt gedreven door technologie en geld. Nieuwe technologieën zorgen ervoor dat de kosten voor het creëren, beheren en opslaan van informatie nog slechts eenzesde bedragen van de kosten die hiervoor in 2005 werden gemaakt. Bovendien zijn sinds 2005 de jaarlijkse investeringen van bedrijven in de Digital Universe (cloud, hardware, software, services en personeel om informatie te creëren, beheren en opslaan) met 50 procent gestegen naar 4 biljoen dollar. Uit het onderzoek blijkt ook dat de groei van het aantal fysieke servers, het databeheer en files niet gelijk opgaan met de groei van het personeel dat hiervoor nodig is. In de komende 10 jaar kunnen IT-afdelingen over de hele wereld rekenen op:
- 10 x de hoeveelheid servers (virtueel en fysiek)
- 50 x de hoeveelheid informatie dat moet worden beheerd
- 75 x de hoeveelheid 'dragers' die de informatie van het digital universe bevatten. Dit aantal groeit zelfs sneller dan de informatie zelf, door de toename aan geïntegreerde systemen, zoals sensoren in kleding, bruggen of medische apparatuur. 
- 1,5 x het aantal beschikbare IT-professionals om het allemaal te beheren.
 

Andere onderzoeksresultaten
• Cloud computing maakt op dit moment minder dan twee procent uit van de IT-uitgaven. IDC schat dat in 2015 bijna 20 procent van de informatie in aanraking komt met cloud computing service providers, ofwel een bepaald element wordt opgeslagen of verwerkt in de cloud. IDC schat in dat op dat moment 10 procent van de data zelfs de cloud nooit zal verlaten.
• 75 procent van de informatie in de digital universe wordt gecreëerd door individuen (user generated content). Desondanks zijn bedrijven voor 80 procent van deze informatie aansprakelijk, omdat zij deze hebben opgeslagen. "De hoeveelheid informatie die blijft groeien, creëert nieuwe perspectieven die maatschappelijke, technologische, wetenschappelijke en economische veranderingen veroorzaken," zegt Jeremy Burton, Chief Marketing Officer bij EMC Corporation. "Big Data dwingt bedrijven om op een andere manier informatie te beheren en hier voordeel uit te halen. EMC bevindt zich in een goede positie om klanten, van grote organisaties tot kleine ondernemingen, te helpen de verborgen waarde van de digital universe optimaal te benutten terwijl ze de transitie naar de cloud voorzetten."

Klik hier om het volledige rapport te bekijken.


 

Company:

EMC, IDC

Partners