06-10-2011

QlikView on Mobile biedt volledige Business Discovery functionaliteit

Deel dit bericht

QlikView is nu beschikbaar op Apple iOS, Android en BlackBerry platforms.


QlikTech, specialist in Business Discovery – user-driven Business Intelligence, breidt de mobiele toepassingen van QlikView uit. QlikView is nu, naast Apple iOS, ook beschikbaar voor Android en BlackBerry platforms. De mobiele toepassing biedt alle functionaliteiten van het Business Discovery platform en levert zo een mobiele BI-ervaring die zakelijke gebruikers voorziet van tijd- en plaatsonafhankelijk toegang tot data en analyses. Als enige Business Discovery oplossing op mobiele apparaten biedt QlikView de gebruikerservaring die gebruikers thuis ook krijgen, terwijl IT tegelijkertijd de veiligheid en beheersbaarheid biedt die daarvoor nodig is.

Door zakelijke gebruikers via verschillende apparaten toegang te geven tot QlikView-applicaties via HTML5, vergroten organisaties direct het gebruiksgemak en behalen ze een snellere time to value van hun QlikView investeringen. Dit betekent dat de QlikView-apps op tablets, desktops en laptops naadloos op elkaar aansluiten en de gebruikers overal hetzelfde ervaren. Ze krijgen dezelfde functionaliteit en interactiviteit, zonder dat ze hoeven te wachten op nieuwe versies van de applicatie voor elk specifieke mobiele platform.
 

Browserondersteuning voor smartphones zorgt voor optimaal gebruik van kleine touchscreens
Zakelijke gebruikers krijgen verbeterde toegang tot QlikView, enerzijds door gebruik te maken van hun smartphones en anderszijds door HTML5 browsers. Wanneer de QlikView Server ziet dat een gebruiker via een smartphone toegang wil tot de app, dan toont de server automatisch de applicatie op het apparaat per object. Voor apparaten met een klein scherm zoals de iPhone en Android-telefoons, zorgt de single-object display modus voor een meer intuïtieve gebruikerservaring, zonder de noodzaak voor ontwikkelaars om applicaties te herbouwen.


QlikView on Mobile
Voor 2013 voorspelt Gartner dat 33 procent van de BI-functionaliteit wordt gebruikt via handheld-apparaten. Door de groei van mobiele workflow en mobiele apparaten wordt het steeds belangrijker voor zakelijke gebruikers om altijd en overal informatie te kunnen analyseren via op maat gemaakte mobiele BI-toepassingen die aansluiten op hun individuele behoeften.  
In tegenstelling tot de eerste generatie mobiele BI-applicaties, die slechts voorgedefinieerde statische rapporten met beperkte inzichten aanbieden, stelt QlikView mobiele gebruikers in staat om real-time te begrijpen wat er gebeurt. De mobiele toepassing biedt ook de flexibiliteit om analyses, gegevensbronnen en visualisaties aan te passen aan veranderende zakelijke behoeften.
QlikView helpt professionals op weg met de meest krachtige mobiele ervaring in de BI-industrie. Het beschikt over een overtuigende browser-gebaseerde user interface die ongekende vrijheid biedt aan mobiele werknemers. Gebruikers kunnen eenvoudig inspringen en worden direct productief. Met QlikView on Mobile krijgen gebruikers de volledige QlikView Business Discovery ervaring, inclusief interactieve analyse, rijke visualisatie en associatieve zoekmogelijkheden. QlikView levert vanuit elke bron live data, die aansluit op de specifieke behoeften van de gebruikers, waardoor altijd en overal beslissingen kunnen worden genomen.

Beschikbaar
QlikView on Mobile ondersteunt momenteel iPad en Android-tablets. De ondersteuning op de BlackBerry tablet en iPhone en Android-telefoons is beschikbaar binnen de komende 90 dagen.


Bron: www.qlikview.com

Company:

QlikTech

Partners