07-10-2011

Oracle introduceert Oracle Public Cloud

Deel dit bericht

Nieuwe diensten bieden klanten en partners abonnementsgebaseerde toegang tot Oracle's Enterprise Applicaties, Middleware en Database.

Tijdens zijn keynote-presentatie kondigde Oracle CEO Larry Ellison de Oracle Public Cloud aan, een brede set van best-in-class, geïntegreerde diensten die klanten voorzien van een abonnementsgebaseerde, self-service toegang tot Oracle Fusion Applications, Oracle Fusion Middleware en Oracle Database. Dit alles volledig beheerd, gehost en ondersteund door Oracle. De Oracle Public Cloud omvat Oracle Fusion Customer Relationship Management (CRM) Cloud Service, Oracle Fusion Human Capital Management (HCM) Cloud Service, Oracle Social Network, Oracle Java Cloud Service en Oracle Database Cloud Service. De Oracle Public Cloud draait op Oracle Engineered Systems en biedt klanten en partners een high-performance, betrouwbare, elastische en veilige infrastructuur voor hun bedrijfskritische applicaties.
 
De Oracle Public Cloud is de enige public cloud die klanten een complete reeks aan zakelijke toepassingen en technologische oplossingen biedt en problemen voorkomt met data- en business process-fragmentatie wanneer klanten gebruik maken van meerdere gescheiden public clouds. De Oracle Public Cloud is het enige public cloud-aanbod dat klanten van echte flexibiliteit voorziet, door hen in staat te stellen exact dezelfde bedrijfsapplicaties in de cloud te draaien als binnen de bedrijfsmuren.
Klanten kunnen ook bestaande standaard Java- en Oracle Database-applicaties implementeren in de Oracle Public Cloud zonder ze te herschrijven. Hierdoor maken klanten optimaal gebruik van hun bestaande IT-middelen, -vaardigheden en -ecosystemen. Prijzen voor de Oracle Public Cloud zijn gebaseerd op een maandelijks abonnementsmodel en elke dienst kan onafhankelijk van andere diensten worden aangeschaft.
De Oracle Public Cloud biedt een groot aantal gemeenschappelijke diensten, waaronder resource management and isolation, beveiliging, data-uitwisseling en -integratie, virus scanning, white list-management en gecentraliseerde self-service monitoring. Klanten die zijn geïnteresseerd in Oracle's Public Cloud, meer willen weten over de diensten, of zich willen registreren om deze services te gebruiken, kunnen dat doen via http://cloud.oracle.com.


Open en geïntegreerd platform om samen te werken
De Oracle Public Cloud biedt self-service, abonnementsgebaseerde toegang tot Oracle Fusion Applications, Oracle Fusion Middleware en Oracle Database als een service, omvat:
Oracle Fusion CRM Cloud Service: ontworpen om effectief, efficiënt en gemakkelijk te gebruiken en geïntegreerde sales en marketing te leveren met sales performance management. Dit stelt bedrijven in staat meer kwalitatieve verkoopkansen te genereren, de win-rate te verhogen en snellere time-to-value te krijgen.
Oracle Fusion HCM Cloud Service: gebouwd om klanten te helpen dingen op hun manier te doen, hun mensen beter te leren kennen en te werken als een team. Het verbetert de activiteiten van HR waarde te bieden aan iedereen in de organisatie, van HR-professionals tot medewerkers en managers.
Oracle Social Network: een zakelijke collaboration- en social networking-oplossing met een breed scala aan sociale tools, ontworpen voor het vastleggen en delen van informatie tussen teams in de context van bedrijfsprocessen en bedrijfsapplicaties (zoals CRM en HCM). Oracle Social Network maakt natuurlijke gesprekken mogelijk en verhoogt de productiviteit via doelgerichte sociale netwerken, zonder de ruis van niet-gerelateerde sociale gesprekken.
Oracle Database Cloud Service: enterprise database service gebaseerd op de Oracle Database. Het biedt toegang tot database-schema's, applicatie ontwikkeltools, data loading services, Web Services API's, en een set van packaged zakelijke productiviteitstoepassingen.
Oracle Java Cloud Service: enterprise-platform voor het ontwikkelen, inzetten en beheren van bedrijfskritische Java Platform, Enterprise Edition (Java EE)-toepassingen op basis van de applicatieserver Oracle WebLogic Server. Het ondersteunt de ontwikkeling en het gebruik van meerdere Java IDE's, zoals Oracle JDeveloper, NetBeans en Eclipse.

Alle Oracle Public Cloud-diensten hebben een unified self-service gebruikersinterface voor het toewijzen, monitoren en beheren van alle services.


Bron: www.oracle.com

Company:

Oracle

Partners