16-01-2012

Deltion College zet QlikView in voor het nemen van beslissingen

Deel dit bericht

Deltion College in Zwolle heeft het QlikView Business Discovery Platform gekozen als nieuw managementinformatiesysteem (MIS).

The Implementation Group bood advies en zorgt voor implementatie van de business intelligence-oplossing. Met ruim 16.000 leerlingen behoort Deltion College tot de grootste MBO-instellingen van Nederland. Grip krijgen op een organisatie van dat formaat is geen sinecure. In het onderwijs maken bestuurders en managers daarom steeds meer gebruik van business intelligence-software voor informatieanalyse en rapportages. De keuze voor QlikView geeft Deltion de beschikking over een MIS dat accurate en actuele informatie geeft over het onderwijskundig-, financieel- en personeelsproces. Hierdoor is de onderwijsinstelling beter in staat om goed onderbouwde beslissingen te nemen.
Deltion College werkte eerder met branchespecifieke software voor managementrapportages. Dit pakket voldeed echter niet geheel aan de wensen en verwachtingen. De projectgroep Management Informatie Systeem (MIS) onderzocht daarom de alternatieven. Door middel van presentaties aan verschillende gebruikersgroepen binnen Deltion College is een goed beeld ontstaan over de functionaliteit en gebruikersvriendelijkheid van deze alternatieven. De leden van de MIS-projectgroep kozen unaniem voor de QlikView-oplossing van The Implementation Group.
Deltion College koos voor QlikView vanwege het gebruiksgemak en de mogelijkheid om zelfstandig en flexibel aanpassingen te verrichten in ontwikkelde applicaties. Mee kunnen bewegen met ontwikkelingen is immers cruciaal binnen het onderwijs. Daarnaast wist QlikView zich te onderscheiden door de mogelijkheden om informatie uit diverse bronsystemen te koppelen.
Bron: www.tignl.eu

Company:

QlikTech

Partners