03-07-2012

Managers vinden analysesoftware te duur en ingewikkeld

Deel dit bericht

Business intelligence software is voor 60 procent van de (IT-) managers te kostbaar, te ingewikkeld en te zwaar. Een nog grotere groep (liefst 80 procent) denkt dat een beter gebruik van business intelligence de concurrentiekracht van de organisatie zou vergroten.

Deze resultaten blijken uit een onderzoek van het onderzoeksbureau BizTechReports in opdracht van Unit4. Voor het onderzoek werden 120 managers en IT-managers in Europa, de VS en Canada ondervraagd. 72 procent van de ondervraagden geeft aan dat de analysesoftware die ze nu gebruiken te veel gecentraliseerd is bij de financiĆ«le afdeling. Iets minder, 63 procent, zegt dat BI meer gericht is op lange termijnplanning dan op dagelijkse, operationele beslissingen. Volgens zeven op de tien managers zou analysesoftware met meerdere modules en waarbij je afrekent naar gebruik bijdragen aan een breder draagvlak en gebruik in de organisatie.

“De meeste huidige BI-systemen zijn jaren geleden geleverd door de grote ERP-leveranciers", aldus Jeroen Philippi, Marketing Manager van Unit4. "Deze systemen zijn na een overname opgenomen in het productportfolio. De implementatie gaat vaak gepaard met hoge investeringen en lange doorlooptijden. Door de complexiteit worden BI-systemen uitsluitend gebruikt binnen hogere managementlagen. Deze systemen zijn niet meer van deze tijd waarin binnen alle lagen van het bedrijf snelle besluitvorming noodzakelijk is. Flexibele en kleinschalige analyse-tools kunnen ook veel beter helpen bij de big data-uitdagingen."

Company:

UNIT4

Partners