31-10-2012

Imtech ICT, Cisco en Vodafone samen in BYOD

Deel dit bericht

Onder de naam Bring iT starten Imtech ICT, Cisco en Vodafone samen een landelijke themacampagne, die de drie bedrijven voeren voor hun gezamenlijke dienstenaanbod op het gebied van Bring Your Own Device (BYOD). BYOD is de tendens waarbij medewerkers van organisaties smartphones, tablets en andere privé-apparatuur, ook in de werkomgeving gebruiken. Imtech ICT, Cisco en Vodafone leveren samen een end-to-end BYOD-oplossing op het gebied van consultancy, technologie, integratie en beheer.

 Consumenten en werknemers van vandaag nemen hun mobiele telefoon en tablet mee naar het werk. Dat niet alleen, ze verwachten dat ze met deze apparaten ook toegang op het bedrijfsnetwerk krijgen. Dit biedt organisaties voordelen, bijvoorbeeld flexibiliteit. Maar tegelijkertijd is er ook een aantal serieuze aandachtspunten. Hoe zit het met de veiligheid van bedrijfsgegevens? Hoe gaan bedrijven om met de grote diversiteit aan besturingssystemen van de mobiele apparaten van de werknemer? Belangrijke aandachtspunten voor het algemeen- en ICT management. Maar er spelen niet alleen op IT-niveau vele vragen. Hoe bewaakt de organisatie de werk-privébalans van medewerkers? Zijn er goede prijsplannen voor een breed scala aan mobiele apparaten voor verschillende behoeften? Twee voor de hand liggende vraagstukken voor een HR- en financiële afdeling.
Voor het slagen van een BYOD-beleid is het cruciaal dat een organisatie op voorhand duidelijke afspraken maakt, onder andere met medewerkers. Dat kan bijvoorbeeld met een gebruikersovereenkomst of een aanvulling op het arbeidscontract, waarin rechten en plichten rondom het omgaan met zakelijke data, beheer, kosten, privacy, monitoring en social media omschreven zijn. Dit zijn maar enkele aspecten, want BYOD raakt bijna alle lagen van de organisatie.
De complexiteit van het ontwerp en de inrichting van een effectieve BYOD-strategie is groot. De schaal en de aard van de technologische en organisatorische uitdagingen voor organisaties zijn niet te ondervangen met ad hoc-oplossingen. In de zoektocht naar de best passende aanpak zoeken veel organisaties houvast. Iedere organisatie heeft een ander uitgangspunt en andere doelstellingen. Daardoor is er ook bij BYOD geen one size fits all oplossing.
De combinatie van Imtech ICT, Cisco en Vodafone helpt organisaties om de complexiteit rondom de effectieve inzet van BYOD in goede banen te leiden. De verwevenheid van de diverse deelgebieden vraagt om een integraal advies op basis van complementaire kennis en oplossingen. Bring iT biedt organisaties een compleet traject naar een effectieve BYOD-strategie die de voordelen per organisatie optimaliseert. Dit alles met één plan en één aanspreekpunt voor advies, implementatie en support. "Op die manier worden 1000 keuzes teruggebracht tot 1 oplossing en zijn organisaties verzekerd van een veilige mobiele werkomgeving voor iedereen", aldus de drie organisaties.
 

Company:

Cisco, Imtech, Vodafone

Partners