06-11-2012

Uniserv krijgt "Big Data" onder controle

Deel dit bericht

Uniserv, aanbieder van Data Quality Solutions in Europa, helpt organisaties Big Data onder controle te krijgen met geavanceerde, maar relatief eenvoudig in te zetten oplossingen zoals de Uniserv Data Quality Service Hub (DQSH). Dit is een totaalconcept voor databeheer om datakwaliteit, data-integratie, datamigratie, dataconsolidatie en datasynchronisatie te realiseren.

Organisaties ervaren een Big Data-uitdaging op het moment dat ze niet langer in staat zijn deze data te versturen en ontvangen, op te slaan, te raadplegen en te gebruiken, of te verwerken en te analyseren. Meer en meer organisaties lopen tegen één of meer van deze grenzen aan. Hoewel het slim omgaan met data niets nieuws is en al uit de mainframetijd stamt, is de uitdaging tegenwoordig toch van andere orde en voldoen traditionele opslagsystemen als relationele databases niet meer. De hoeveelheid data verdubbelt elke twee jaar en maar liefst 90 procent van alle data ter wereld is pas in de afgelopen twee jaar ontstaan. Belangrijke oorzaken van Big Data zijn enerzijds de snelle netwerken die het mogelijk maken om zeer veel data te transporteren en anderzijds de gigantische hoeveelheid data die daadwerkelijk geproduceerd wordt door sociale netwerken, sensoren, GPS-systemen en bijvoorbeeld mobiele devices.
“Het gaat om een gigantische hoeveelheden data, met veelal een combinatie van semigestructureerde en ongestructureerde gegevens uit allerlei bronnen die real-time geanalyseerd dienen te worden. Dit worden ook wel de 3 V’s van Big Data genoemd: Volume, Variety en Velocity,” zegt Alberto Boggetti, Sales Director Benelux van Uniserv. “Organisaties die deze 3 V’s onder controle krijgen, hebben enorme concurrentievoordelen en unieke mogelijkheden op het gebied van klantgerichtheid, customer relationship management en customer experience management. Door uit deze data nieuwe informatie te extraheren, worden bijvoorbeeld specifieke klantinformatie en trends zichtbaar en zijn organisaties veel beter in staat de juiste richting te bepalen voor bijvoorbeeld marketing. Echter, foutieve, dubieuze en onvolledige gegevens gooien roet in het eten.”
Uniserv-oplossingen helpen organisaties succesvol om te gaan met complexe datascenario’s en om gegevens te gebruiken voor verbetering van bedrijfsprocessen en het nemen van zakelijke beslissingen. Integratie van data en datakwaliteit zijn twee belangrijke factoren bij datamanagement. Uniserv zorgt ervoor dat Big Data uit allerlei bronnen wordt geïdentificeerd en gerelateerd, daarbij gebruik makend van bestaande Big Data integratietechnologieën en nieuwe oplossingen zoals MapReduce-gebaseerde dataverwerking en Talend FileScale dataverwerking.
“Data Quality is misschien wel de belangrijkste randvoorwaarde om Big Data slim te gebruiken. Het proces van Data Quality-management is in elke sector hetzelfde: of het nu gaat om het complementeren, aanvullen of opschonen van klantgegevens, patiëntgegevens of bijvoorbeeld bezoekergegevens,” vervolgt Boggetti. “Men is op zoek naar de ‘single point of truth’ van een dataset, dus de meest volledige correcte set van gegevens. Bij Big Data is dat extra complex en stelt dit zware eisen aan de performance van de oplossingen. Uniserv is één van de eerste die in staat is Data Quality Management als een schaalbare hybride cloud service aan te bieden en om social media te integreren. Om voor Big Data een 'single point of truth' te realiseren is onze Data Quality Service Hub bij uitstek dé oplossing in de markt op dit moment.

Company:

Uniserv

Partners