24-01-2013

Governance onder controle met Master Data Management

Deel dit bericht

Heeft u al een informatiestrategie? Mocht u het antwoord schuldig moeten blijven dan is de kans erg groot dat u een enorm potentieel in uw organisatie onderbenut laat en in het slechtste geval loopt uw organisatie ernstige operationele en strategische risico’s.

Op woensdag 27 en donderdag 28 maart 2013 organiseert Adept Events twee nieuwe seminars met toonaangevend spreker Jan Henderyckx. De eerste dag staat in het teken van Informatiestrategie en Governance en de tweede dag sluit daar naadloos op aan en behandelt Master Data Management op zeer pragmatische wijze. De huidige hypes die uiteen lopen van Big Data en NoSQL tot Facebook Graph search hebben één ding gemeenschappelijk: het gaat over de waarde creatie uit informatie in al zijn verschijningsvormen. Informatie is wel degelijk een Asset. Met behulp van een informatiestrategie kan uw organisatie een duidelijk pad uitstippelen naar accurate en betrouwbare informatie. Het bezitten van data heeft namelijk op zich geen toegevoegde waarde zolang het kwaliteitsniveau ontoereikend is.

Tijdens dit seminar krijgt u een leidraad voor het definiëren van een informatiestrategie en een doelmatige implementatie van informatie governance. Het creëren van draagvlak bij het management komt aan bod evenals de bepaling van informatiewaarde en risico. Elke organisatie is uniek en de praktijkvoorbeelden in het seminar belichten de voor- en nadelen van de alternatieven zodat u zelf een optimale oplossing kan kiezen. Bij het opzetten van informatie governance is het belangrijk om zich aan te passen aan de cultuur van het bedrijf en goed voor ogen te houden wat de toegevoegde waarde van het initiatief is. Tijdens het seminar wordt daarom ook ingegaan op de mogelijke rollen en processen en wordt vooral bekeken hoe die het beste kunnen worden verankerd in de organisatie.

Via informatie governance krijgen we een goed beeld van de waarde en risico’s van informatie maar hebben we nog steeds geen antwoord op het optimale informatiebeheersplatform dat we daarvoor moeten inzetten. Master Data Management (MDM) tracht een antwoord te bieden op deze uitdaging. De introductie van MDM oplossingen lijkt ongetwijfeld een nieuwe onomkeerbare trend binnen veel organisaties. De vendors die actief zijn op dit terrein hanteren echter vaak een uiteenlopende definitie van wat MDM precies inhoudt. Voor bedrijven dus een hele klus om te omschrijven wat MDM concreet dient te omvatten en hoe men de master data problematiek het best kan aanpakken.

Via dit praktijk- en oplossingsgericht seminar krijgt u een duidelijke leidraad voor het opstellen van de business case voor Master Data Management en een raamwerk voor een projectmatige aanpak van een MDM implementatie. De beste aanpak voor klant en leverancier is duidelijk verschillend dan de aanpak voor product. Een overzicht van de mogelijke MDM architectuurmodellen biedt de mogelijkheid om de juiste keuze te maken in functie van het MDM domein en vooral te evalueren welke oplossing het best aansluit bij uw behoefte. Veel implementaties starten echter vanuit één deeldomein, zoals klant, locatie of product, om vervolgens extra deelgebieden te integreren. Dat is meteen ook de reden waarom bepaalde vendors meer opereren in integratie van klantdata, en andere in productdata. Overigens zijn er in toenemende mate 'informatiemanagement'-leveranciers die via MDM de overgang maken van een 'infrastructuur'-leverancier naar een echte aanbieder van oplossingen. Kijk maar eens naar de recente acquisities van IBM, Informatica, Oracle en Microsoft.

Beide dagen zijn van groot belang voor degenen die actief bezig zijn met Informatiebeheer zowel aan de kant van de business als binnen IT. CIO’s, zij die verantwoordelijk zijn voor de IT of business strategie, eenieder die al actief bezig is met master of reference data of gebruik wenst te maken van een service oriented architectuur, Informatie-architecten, Enterprise architecten, Business architecten, IT Consultants, Business Information Managers, Business Analisten, BICC Managers, DBA’s en Data Analisten.

Seminar: Verbeter uw Informatiestrategie en Governance met Master Data Management
Spreker: Jan Henderyckx
Datum: woensdag 27 en donderdag 28 maart 2013
Locatie: Hotel Lapershoek, Hilversum
Website: www.adeptevents.nl

Company:

Adept Events

Partners