21-02-2013

NaviSite betreedt Nederlandse markt

Deel dit bericht

Cloud leverancier NaviSite, onderdeel van mediaconglomeraat Time Warner Cable, is een strategische samenwerking aangegaan met het Nederlandse Cloudshape BV. Dit nieuwe bedrijf is een dochteronderneming van ICT dienstverlener Datacon uit Tilburg. Cloudshape begeleidt organisaties bij een gefaseerde overgang naar het NaviCloud platform.

 Cloud Computing is het via internet op aanvraag beschikbaar stellen van hardware, software en informatie. Cloudshape richt zich specifiek op hardware, het zogenoemde IaaS (Infrastructure as a Service) en biedt dat aan op het NaviCloud platform van NaviSite. Met Cloudshape is een exclusieve overeenkomst gesloten voor de levering van IaaS dienstverlening voor de Beneluxmarkt.
Op het NaviCloud platform kunnen organisaties een compleet netwerk bouwen: van servers tot aan firewall. De IaaS oplossingen zijn gericht op de totale infrastructuur, een multitier oplossing over meerdere geografische locaties. “Wij denken dat IaaS een grote rol gaat spelen voor middelgrote - tot grote organisaties”, aldus Meindert van Duijvenbode, CEO en oprichter van Cloudshape. “We zien potentiële groei van de vraag naar uitbesteding van hardware en insourcing van kennis.” Door het gebruik investeren organisaties niet meer zelf in hardware, maar hebben ze wel altijd toegang tot de meest actuele techniek. Dit levert aanzienlijke kostenbesparingen en effectiviteitsvoordelen op. “Organisaties willen geen zorgen over aanschaf en onderhoud van hun hardware, maar wel grip behouden op de aanwezige ICT kennis.”
 

Company:

Cloudshape, NaviSite

Partners