24-09-2015

Qlik lanceert nieuw 24/7 self-service learning platform

Deel dit bericht

Qlik®, leider in visual analytics introduceert Qlik® Continuous Classroom, een nieuw 24/7 self-service learning platform voor QlikSense®. De softwareoplossing is een aanvulling op het Qlik® Education Services portfolio. Hiermee krijgen gebruikers toegang tot een nieuwe manier van leren en kunnen zij zelf hun leerroute uitstippelen op basis van individuele behoeftes. Gebruikers kunnen kiezen uit tientallen digitale modules. Dit staat ongeveer gelijk aan 25 uur lesstof met verschillende onderwerpen, van "Foundations of Building visualisations" tot aan "Build and Play Stories".

Persoonlijke training verhoogt productiviteit met Qlik
Het Qlik Continuous Classroom onderwijsmateriaal bevat video's met interactieve oefeningen en quizzen. Gebruikers kunnen hierbij zelf het tempo bepalen en pauzeren waar nodig. Daarnaast biedt het learning platform de mogelijkheid om via webconferencing direct te communiceren met docenten en medestudenten. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld antwoord op vragen krijgen op vragen of best practices uitwisselen. Bovendien is er virtual support tijdens kantoortijden. Ook kunnen docenten op maat gemaakte virtuele trainingen geven aan groepen via webinars.

De manier waarop mensen vandaag de dag informatie verwerken is drastisch veranderd, net zoals de manier van leren. Leiders in data analytics moeten volgens Gartner data analytics training als een strategisch instrument inzetten. Dit om op feiten gebaseerde besluitvorming te verbeteren, gegevens en inzichten te delen voor een betere samenwerking en om een datagedreven cultuur te bevorderen. Ook geeft Gartner aan dat leiders een mix van verschillende lesmethodes moeten gebruiken om de leerervaring voor nieuwe analytics mogelijkheden te verbeteren.[1]

Qlik Continuous Classroom voorziet in de toenemende behoefte aan data analytics door gebruikers zelf hun leerroute uit te laten stippelen. Zo kunnen zij zelf kiezen wat ze willen leren of kiezen voor voorgedefinieerde paden. Omdat producten vaak geupdate worden met nieuwe en verbeterde functies, zal er regelmatig nieuwe content worden toegevoegd aan de bibliotheek. Zo zijn gebruikers verzekerd van toegang tot de meest actuele Qlik training voor hun niveau en kunnen zij profiteren van de laatste updates en nieuwe functionaliteiten van de Qlik producten.

Kevin Hanegan, vice-president van Knowledge en Learning bij Qlik: “Bij Qlik dagen we onszelf altijd uit om te kijken hoe we de beste ervaringen met onze producten realiseren voor ieder type gebruiker met diverse leerstijlen. Met een intuïtief selfservice product als Qlik Sense willen we het leerproces van onze gebruikers versnellen zodat zij beter kunnen werken. Qlik Continuous Classroom is modulair opgebouwd om iemand die nog maar net begint met analytics wegwijs te maken. Maar ook voor de BI-expert die zijn skills wil verbeteren in bijvoorbeeld het maken van apps of best practice visualisaties wil verhogen, is de oplossing geschikt."

Meer informatie en beschikbaarheid
Qlik Continuous Classroom is een self-service learning platform voor Qlik Sense, dat via een abonnement beschikbaar is. Het platform kan zowel individueel als onder leiding van cursusinstructeurs in gebruik worden genomen. Bovendien zijn er verschillende preview video’s beschikbaar voor geïnteresseerden. De lesstof voor Qlik Sense Business Analist is per direct beschikbaar voor klanten en partners. Naar verwachting wordt deze in de toekomst uitgebreid met extra functies. 

 

[1] Gartner “How to Design Effective Analytics Training to Improve Your Business Analytics Maturity” by Daniel Yuen, Helen Poitevin, Alan D. Duncan, July 15, 2015.

Company:

Qlik

Partners