08-09-2015

Unieke workshop Advanced Data Modelling met Alec Sharp

Deel dit bericht

Dit najaar zal de Canadese topspreker Alec Sharp een unieke workshop gevorderd datamodelleren verzorgen in Nederland. De tweedaagse workshop wordt op 25 en 26 november georganiseerd in Hilversum. De titel van de workshop luidt: Advanced Data Modelling – Communication, Consistency and Complexity. Na twee zeer succesvolle edities van de workshop A Business-oriented Approach to Data Modelling is de tijd rijp voor het vervolg daarop.

Na wat praktijkervaring opgedaan te hebben, krijgen datamodelleerders te maken met meer complexiteit. Het doorvoeren van complexe business rules, het verwerken van herhaalpatronen, het omgaan met bestaande databases of applicaties die onderdeel zijn van een pakket en andere problemen die niet worden behandeld in introductiecursussen over datamodelleren. Deze intense, interactieve workshop leert u technieken om met deze situaties om te gaan, alsmede methodes om de communicatie tussen datamodelleerders, bedrijfsanalisten, designers/developers, en andere materiedeskundigen te verbeteren.

Wat is nu de sleutel tot succes bij datamodelleren in complexe situaties en het betrokken houden van alle partijen? Magie? Geluk? Betere tools? Nee, het is het beschikken over een complete set van frameworks, methodes, technieken, scripts, heuristiek en andere tools en skills om het proces gaande en alle partijen betrokken te houden, zelfs in moeilijke en complexe situaties. Dit is precies wat behandeld zal worden in deze intensieve, maar leuke tweedaagse workshop – specifieke, herhaaldelijk toepasbare technieken om uw modelleervaardigheden te verbeteren.

De belangrijkste thema’s van deze workshop zijn:

  • De technische kant van datamodellering – beter worden in het modelleren van moeilijke, complexe situaties
  • Datamodellen op nieuwe manieren ontwerpen en gebruiken en in combinatie met andere technieken
  • De sociale kant van datamodellering – het verbeteren van processen en communicatievaardigheden.

Onderwerpen worden behandeld door het bespreken van het probleem, het analyseren van techieken, richtlijnen en voorbeelden, een korte opdracht, en worden afgesloten met een groepsoplossing en nabespreking. De kracht van deze workshop ligt in de balans tussen inhoudelijke kwesties en interactie binnen de groep. De workshop is recentelijk geheel herzien en behandelt juist die onderwerpen die gevorderde datamodelleerprofessionals hebben aangewezen als meest concreet en als nuttigst.

Enkele onderwerpen:

  • Opfrissing van de belangrijkste termen, concepten, conventies en structuren
  • Interessante structuren – generalisatie, recursie, en die twee gecombineerd
  • Voorbereiden en presenteren van een datamodel Review
  • Modelleren van Tijd, historie, en tijdsgebonden business rules
  • Regels voor relaties en associaties modelleren
  • Werken met complexe modellen
  • Entity-Relationship versus Dimenioneel – ’s werelds kortste cursus over dimensionaal modelleren.

Spreker Alec Sharp
Alec Sharp, senior consultant bij Clariteq Systems Consulting, heeft diepgaande expertise in een zeldzame combinatie van werkgebieden - gespreksleiding, strategie ontwikkeling, specificatie van applicatie-requirements, datamodellering en, uiteraard, business process modelling, -analyse en –ontwerp. Zijn bijna 35 jaar ervaring in hands-on advies ervaring, praktische benaderingen en wereldwijde reputatie in modelgedreven methodieken hebben hem gemaakt tot een veelgevraagd adviseur in uiteenlopende landen. Hij is tevens een populaire spreker op conferenties gerelateerd aan Business Process Management, Business Analyse en Data Management, waar hij inhoud en inzicht combineert met lichtvoetigheid en humor.
Tijdens Enterprise Data World 2010 ontving Alec Sharp de prestigieuze DAMA’s 2010 Professional Achievement Award, een internationale prijs die eens per jaar wordt gereikt aan de professional die het meest heeft bijgedragen aan het Data Management vakgebied. Daarnaast was Sharp bij vele evenementen, waaronder de Building Business Capability 2012 and 2013 congressen, beoordeeld als best gewaardeerde spreker.

 

Doelgroep
De workshop is bedoeld voor gevorderde datamodelleerders, data-architecten en database-ontwerpers die hun vaardigheden willen verbeteren of aanscherpen. Ook voor business analisten, softwareontwikkelaars en iedereen die ervaring heeft met datamodelleren en de kennis en vaardigheden willen verbeteren. Geruime praktische ervaring op gebied van datamodelleren en/of het eerder volgen van de Business-oriented Data Modelling workshop van Alec Sharp is aanbevolen.

Informatie en registratie
De workshop Advanced Data Modelling vindt plaats op 25 en 26 november 2015 in Hilversum en wordt georganiseerd door Adept Events. Leden van het DAMA NL of Belux Chapter ontvangen 10% korting op de deelnemersprijs. Kijk voor meer informatie op www.adeptevents.nl/adm.

Partners