07-09-2015

Synaxion integreert Qlik in Synaxion Monitoring Suite voor gemeentelijke overheid

Deel dit bericht

Synaxion, specialist in Monitoring & Business Intelligence, kondigt aan QlikView® van Qlik, leider in visual analytics, te integreren in haar Synaxion Monitoring Suite. De suite bevat diverse kwaliteitsmonitors voor de belangrijkste gemeentelijke domeinen. Door de toevoeging van QlikView genieten gemeenten nu van een gestandaardiseerde en schaalbare Business Intelligence oplossing met vooraf gedefinieerde modules en content. Juist door deze standaardcomponenten kan de oplossing snel geïmplementeerd worden, zonder lange ontwikkeltrajecten. Gemeenten kunnen hierdoor op een visueel sterke manier en geheel volgens de landelijke norm gegevens delen met aanverwante partijen, zoals scholen, zorgaanbieders en andere gemeenten. Dit resulteert in meer snelheid en inzicht in de totale keten. Synaxion rolt de nieuwe oplossing nu uit bij diverse organisaties, waaronder Syntrophos. 85 gemeenten in Nederland doen al een beroep op de Monitoring Suite.

Beschikbaarheid

De kwaliteitsmonitors van Synaxion bieden gemeenten inzicht in diverse domeinen, met een sterke focus op het Sociaal Domein. De kwaliteitsmonitor Sociaal Domein powered by Qlik® is een complete oplossing die voorziet in actuele onderwerpen zoals de decentralisaties, participatie, jeugdzorg en WMO. Deze monitor maakt deel uit van de Synaxion Monitoring Suite. De monitors geven lokale overheden niet alleen inzicht in de eigen data (zoals productiviteit, datakwaliteit en de gemiddelde looptijd van processen), maar geven ook inzicht in bijvoorbeeld de ingezette zorgactiviteiten van zorgaanbieders, afgezet tegen de persoonsgebonden budgetten. Enkele voorbeelden van andere kwaliteitsmonitors zijn: Dienstverlening, BAG, WOZ, WABO en Gegevensbeheer. De nieuwe Synaxion Monitoring Suite powered by Qlik is zowel beschikbaar als SaaS-oplossing als on-premise.

Pim van Stiphout, Commercieel Manager bij Synaxion: “Dit nieuwe platform is een middel voor gemeenten om op een laagdrempelige manier inzicht te krijgen en beslissingen te kunnen nemen op basis van data. De toevoeging van de krachtige technologie van Qlik tezamen met de nieuwe SaaS-beschikbaarheid is zeer waardevol en resulteert in een visueel sterke oplossing. We zijn nu in staat om onze kwaliteitsmonitors en BI-oplossingen sneller aan te bieden. Dit platform biedt een unieke propositie en geeft gemeenten de mogelijkheid om specifieke content te bundelen met de benodigde QlikView-licenties voor een vaste prijs per jaar.”

Sabine Palinckx, Country Manager Benelux bij Qlik: “Dat Synaxion veel marktkennis heeft staat buiten kijf. Door de jaren heen hebben zij in samenwerking met diverse gemeenten een oplossing ontwikkeld die volledig gestandaardiseerd en schaalbaar is en bovendien beschikbaar voor diverse domeinen. Wij wilden hier graag bij aansluiten om aan te tonen wat de toegevoegde waarde is van het slim gebruik maken van data. Door de integratie met Qlik-technologie kunnen gemeenten nu veel sneller slimme beslissingen nemen die goed gefundeerd zijn. Dit stelt gemeenten in staat om optimaal gebruik te maken van de kennis en data die zij in huis hebben. Bovendien maakt dit dat besluiten veel beter verantwoord kunnen worden. Kortom, met deze oplossing zijn gemeenten in staat om te excelleren in hun bedrijfsvoering en dienstverlening.”

Partners