01-09-2015

Datawatch Monarch geschikt voor analyses met verschillende databronnen

Deel dit bericht

Bedrijven die complexe databases van verschillende databronnen samen willen voegen voor self-service analytics doen er goed aan Datawatch Monarch hiervoor te gebruiken. Dit is één van de bevindingen van internationaal IT-onderzoeksinstantie Ovum. 

Ovum’s nieuwe SWOT Assessment: Datawatch Monarch, Version 13 neemt Datawatch Corporation's paradepaardje onder de loep. Deze software is een self-service analytics tool voor desktops, een markt die een zeer snelle groei doormaakt. Het resultaat van het onderzoek is gepresenteerd in een SWOT-analyse. 

“In vergelijking met andere leveranciers, die net hun start-up fase ontgroeid zijn in de self-service analytics wereld, is Datawatch met haar 20 jaar ervaring een oude rot in het vak. Het bedrijf heeft meerdere complexe datamanagementuitdagingen succesvol opgelost bij grote klanten en de software heeft zich bewezen in gereguleerde markten zoals de financiële en de zorgsector" zegt Ovum.

“Datawatch Monarch is de enige oplossing die automatisch data uit rapporten, bestanden, webpagina's en andere multi-gestructureerde content kan halen die niet toegankelijk zijn voor analytics tools," zegt Dan Potter, Chief Marketing Officer bij Datawatch. "Data kan makkelijk voorbereid en samengevoegd worden vanuit verschillende bronnen, inclusief Big Data en traditionele relationele bronnen. Hierdoor kunnen gebruikers sneller en goedkoper diepgaande, interactieve datagedreven oplossingen creëren voor complexe bedrijfsproblemen dan met een traditioneel BI project."

Volgens Ovum is de software ideaal voor visual analytics, dashboarding en reporting binnen organisaties met veel regelgeving en governance omtrent datamangement. Hieronder zijn de vier sterkste punten van Datawatch Monarch benoemd:

  • Een uitgebreid aanbod van integratiemethodes en connectors, met keuze uit verschillende file systems en scraping mogelijkheden;  
  • Te gebruiken voor complexe datasamenvoegingen vanuit meerdere verschillende bronnen
  • Een grafische en makkelijk te gebruiken interface, zelfs voor nieuwe gebruikers
  • Sterke data security en governance mogelijkheden

Klik hier voor het volledige onderzoek.

Partners