24-08-2015

De CDO: sleutel tot succes? Lees Forrester's bevindingen

Deel dit bericht

Een groot aantal bedrijven heeft gemerkt dat ze op het gebied van data nog veel kunnen verbeteren. De vraag naar een goed leiderschap om grote big data uitdagingen te overkomen groeit daarbij enorm. 45% van de bedrijven hebben hiervoor een Chief Data Officer (CDO) aangesteld, en 16% is dit van plan voor het komende jaar.

"Er is absoluut geen ruimte meer voor gokken in het begrijpen van de klant en het optimaliseren van de klantervaring," zegt Gene Leganza, Vice President en Principal Analyst voor Enterprise Architecture professionals bij Forrester. "Er is data beschikbaar waaruit je alle nodige informatie kunt halen. Dus als je niet bevoegd bent deze data goed te kunnen gebruiken, moet hier snel verandering in gebracht worden." Hier voegt hij aan toe dat dit voornamelijk te verwijten is aan (een gebrek aan) sterk leiderschap.

Dus moeten CIO's zich bedreigd voelen door de komst van de Chief Data Officer? Sommige misschien, zegt Leganza, "maar in veel gevallen zijn CIO's zich er ook van bewust dat ze teveel op hun bord geschoven hebben gekregen om genoeg aandacht te kunnen besteden aan de data-agenda."

Misschien is niet bij alle bedrijven een CDO écht nodig. Toch heeft Forrester ontdekt dat er een hoge correlatie is tussen goed presterende bedrijven en bedrijven die een CDO in dienst hebben... 

biplatform afbeelding

Klik hier voor het onderzoek van Forrester naar het belang van de CDO.

Partners