13-08-2015

Valid eerste Europese gebruiker van Microsoft APS

Deel dit bericht

Valid heeft als eerste dienstverlener in Europa een Analytics Platform System (APS) van Microsoft aangeschaft. Het Microsoft Analytics Platform System (APS) is een appliance, op basis van gespecialiseerde hardware van HP, die zowel gestructureerde als ongestructureerde data analyseert. Het Microsoft Analytics Platform System is bij uitstek geschikt voor Big Data en de Valid APS kan ingezet worden voor klanten die de mogelijkheden van Big Data willen verkennen.

Het APS wordt voornamelijk gebruikt om Big Data toepassingen en andere geavanceerde analytics toepassingen (zoals near real-time analytics) te hosten. Voor veel organisaties is Big Data echter nog onontgonnen gebied. Deze organisaties kunnen gebruik maken van de Valid APS en Valid’s expertise voor het uitvoeren van Big Data pilots. Zo kan een organisatie laagdrempelig de kansen van Big Data ontdekken. Na een succesvol pilot project kan een organisatie eventueel in een eigen APS omgeving investeren om ook in de praktijk de vruchten van Big Data en Advanced Analytics te plukken.

Het Microsoft Analytics Platform System (APS) is een schaalbare, high performance appliance, waarmee grote hoeveelheden gestructureerde- en ongestructureerde data snel geanalyseerd kunnen worden. Het APS combineert hiertoe de Microsoft SQL Server Parallel Data Warehouse (PDW) technologie en de 100% Apache Hadoop-distributie van Microsoft. APS biedt de PolyBase-technologie voor gegevensquery's, om gegevens uit SQL Server PDW te integreren met gegevens uit Hadoop.

Dis Valcq, oprichter en directeur van Valid, over de samenwerking met Microsoft en HP: “De technologie en visie van Microsoft en HP wat betreft Business Intelligence en Big Data sluiten perfect aan bij onze missie om klanten te laten excelleren door de inzet van innovatieve ICT en dus bij ons motto Stay Ahead”.

Over Valid
"Voor solide ICT-infrastructuren, innovatieve Business Applications en slimme Business Intelligence-oplossingen is Valid de partner bij uitstek. Met onze Outsourcing & Cloud Services ontzorgen we u als klant verregaand en bieden we de broodnodige flexibiliteit. Met onze Project-, Quality- en Service Management-diensten zorgen we ervoor dat veranderingen niet alleen succesvol doorgevoerd worden, maar dat deze ook duurzaam zijn en in de praktijk gaan renderen."

Copyright © 2015 Valid. All rights reserved.

Klik hier
 voor Valid's website.

 biplatform afbeelding

Klik hier voor meer informatie over Microsoft's APS.

 

Company:

Valid, Microsoft

Partners