03-06-2015

Qlik lanceert Qlik Cloud met Qlik DataMarket, Qlik Sense Cloud en Qlik Sense Charts

Deel dit bericht

Qlik, leverancier van visual analytics oplossingen, introduceert vandaag Qlik Cloud. Dit is een reeks nieuwe cloudgebaseerde oplossingen, waaronder Qlik DataMarket. Deze Data-as-a-Service oplossing biedt organisaties online toegang tot de meest geraadpleegde databronnen wereldwijd. De data is gestandaardiseerd, waardoor deze direct kan worden ingelezen in het visual analytics platform Qlik Sense. Dit maakt het eenvoudiger om on-demand externe data, zoals demografische, economische en bevolkingsindicatoren, te combineren met interne data. De Data-as-a-Service wordt kosteloos beschikbaar gesteld.
 
Met Qlik DataMarket kunnen organisaties interne data toetsen en benchmarken met data uit verschillende externe bronnen. Zo kan een salesmanager salesdata koppelen aan consumentendata om de marktpenetratie beter te begrijpen of aan data over het weer om het effect hiervan op de verkoop inzichtelijk te maken.

Qlik Sense Cloud
Ook Qlik Sense Cloud is onderdeel van Qlik Cloud. Met Qlik Sense Cloud kunnen applicaties in het visual analytics platform Qlik Sense kosteloos worden gedeeld met derden, ook als deze personen zelf geen Qlik Sense licentie hebben. Qlik Sense Cloud is per direct beschikbaar. Op termijn worden nieuwe feature toegevoegd aan de Qlik Sense Cloud, waaronder de mogelijkheid om apps en storyboards te ontwikkelen op basis van eigen data en data uit Qlik DataMarket.
 
Qlik Sense Charts is het laatste onderdeel van Qlik Cloud en biedt gebruikers de mogelijkheid om gratis en zonder technische kennis interactieve visualisaties te integreren in websites, blogs en social media. Lezers kunnen op deze manier inzoomen en data filteren. Door het responsive design worden visualisaties altijd goed weergegeven, ongeacht het device of schermformaat.
 
Beschikbaarheid
De deelfunctionaliteit van Qlik Sense Cloud is per direct beschikbaar. De uitbreidingen van Qlik Sense Cloud volgen later in 2015. Qlik DataMarket voor Qlik Sense volgt in juni en voor QlikView in de tweede helft van 2015. Qlik Sense Charts is beschikbaar vanaf de tweede helft van 2015.

Tags:

Big Data, Cloud

Company:

Qlik

Partners