08-04-2015

Tweederde van de bedrijven heeft drie of meer big data-projecten draaien

Deel dit bericht

Bedrijven hebben steeds meer big data-projecten draaien binnen hun organisatie. Tweederde van de bedrijven heeft drie of meer big data-projecten draaien, terwijl 20% zelfs over vijf of meer rapporten spreekt.

Dit blijkt uit onderzoek van EMA/9sight naar het gebruik van big data binnen organisaties. In het onderzoek is naar ruim 1.000 verschillende big data-projecten gekeken. Data speelt een steeds belangrijkere rol binnen veel bedrijven. Bijna 63% van de respondenten geeft aan dat een data-gedreven strategie binnen hun organisatie een belangrijke rol speelt.

‘Big data gaat niet alleen om omvang’
EMA/9sight stelt dat het bij de term big data al snel gaat om omvang, iets wat met name door de term zelf zou worden veroorzaakt. Bedrijven richten zich in toenemende mate echter niet langer uitsluitend op de omvang van de datasets waarover zij beschikken, maar juist steeds meer op de snelheid waarmee zij deze data kunnen verwerken. Voor 20% speelt snelheid inmiddels de belangrijkste use case geworden.

Big data wordt daarnaast steeds vaker ingezet binnen bedrijven. Ruim 55% van de respondenten geeft aan dat een big data strategie binnen hun bedrijf ‘belangrijk’ of zelfs ’essentieel’ is. Opvallend is dat ruim 50% van de respondenten aangeeft het Internet of Things te hebben omarmd en dit als een essentieel onderdeel van hun bedrijfsvoering te zien.

‘Big data implementaties worden volwassener’
“Big data implementaties zijn in de drie jaar dat dit onderzoek wordt uitgevoerd aanzienlijk volwassener geworden. Het meest opvallend dit jaar is de nadruk op het Internet of Things, wat een verschuiving van focus is van marketing naar operationele uitdagingen”, legt Barry Devlin, oprichter van 9sight Consulting, uit.

Partners