19-12-2014

Samenwerking tussen Anchormen, MapR en Cisco rond Hadoop & NoSQL-infrastructuur

Deel dit bericht

Het Nederlandse Anchormen is een officiële samenwerking voor de Benelux aangegaan met Cisco, de Amerikaanse Enterprise IT Solutions gigant, en MapR, leverancier van de belangrijkste Apache Hadoop-distributie voor Big Data-opslag en -verwerking. De samenwerking moet ondernemingen laten profiteren van de waarde die hun Big Data vertegenwoordigt.

Big Data is de (al dan niet real-time) verwerking en statistische analyse van zeer grote hoeveelheden veelsoortige bedrijfsdata en –datastromen. De combinatie van Anchormen’s Big Data-oplossingen op basis van MapR, en Cisco’s gevalideerde Common Platform Architecture for Big Data, vormt een aanbod in de markt voor enterprise Big Data-oplossingen. Anchormen en Cisco bieden grote, vaak internationaal opererende organisaties de mogelijkheid om efficiënter, slimmer, profijtelijker en concurrerender te werken met hun sterk groeiende hoeveelheden, veelsoortige data.

Klanten zoeken de juiste inzichten, maar vooral ook de efficiënte en tijdige verwerking van de gegevens. De combinatie Cisco en MapR Hadoop maakt dat technisch mogelijk. Anchormen vult de onderliggende techniek aan met kennis en ervaring, en de resultaatgerichte aanpak die nodig is om binnen tijd en begroting de totaaloplossing op te leveren voor veeleisende, soms zeer grote en uitgebreide ondernemingen. Anchormen Big Data richt zich daarbij vooral op de drie deelgebieden: Data integratie, Data processing en Data science.

Off-loading

Rutger Wetzels, managing partner bij Anchormen, zegt: “Op korte termijn zien we grote mogelijkheden voor Big Data, in het bijzonder op het gebied van Data Warehouse off-loading. Reden is dat traditionele omgevingen voor een groot deel van de berekeningen en dataverwerking worden vervangen door MapR/Cisco-omgevingen. Een Data Warehouse is vaak onnodig duur. De bijkomende kostenbesparing benut je om de kansen die Big Data ons biedt te verzilveren en te werken aan concurrentievoordeel door inzicht.”

Fred Gerritse Director Partner Organization & Commercial Business bij Cisco Systems, zegt: “Sinds de toetreding van Cisco tot de servermarkt, zijn we uitgegaan van onze ´Internet of Everything´-visie (IoE). Dit betekent dat we een platform hebben gebouwd dat de kernonderdelen van IoE, Big Data en Cloud Computing, maximaal ondersteunt. In onze optiek is nu de tijd aangebroken om de grote belofte van Big Data en Cloud in te lossen. Samen met Anchormen en MapR zullen we stappen zetten om klanten te helpen hun concurrentiepositie en inzichten te versterken.”

Xavier Guerin, MapR´s VP EMEA Partners, Business Development & Alliances: “De combinatie van Anchormen, Cisco en MapR geeft bedrijven een schaalbare en flexibele Hadoop & NoSQL-infrastructuur waarmee bedrijfskritische Big Data-toepassingen met een hoge ROI kunnen worden gerealiseerd.”

WK

Partners