04-09-2014

DHPA krijgt Dutch IT Channel Award

Deel dit bericht

De Dutch IT Channel Award 2014 is uitgereikt aan de DHPA (Dutch Hoster Provider Association). De award is door de redactie van Dutch IT-channel aan DHPA directeur Michiel Steltman uitgereikt tijdens de eerste editie van het Dutch IT Society Event. Het netwerkevenement vond op 3 september 2014 plaats op het landgoed van Kasteel Cammingha. “De DHPA is een goede ambassadeur en vertegenwoordiger van het groeiend aantal cloud en hostingaanbieders in Nederland”, aldus Witold Kepinski, hoofdredacteur van Dutch IT-channel.

De DHPA motiveert ook resellers, VAR's, systeem integratoren om samen te werken met cloud en hoster providers. Dat doen ze met de vele bijeenkomsten en events. Zo werden kennis en kunde worden gedeeld tijdens de jaarlijkse DHPA Techday, dat dit jaar werd gehouden in De Fabrique te Utrecht waar tal van IT-leveranciers, hosters en cloudproviders stonden. Een inspirerende dag vol technische innovaties, de beste oplossingen, trending topics, maar ook de mogelijkheid voor bezoekers om zelf aan de slag te gaan. De DHPA Techday geeft ook mensen buiten de online sector een goede blik in de keuken over hosting en cloud computing, waardoor niet-technische mensen hierover meer kennis krijgen.

“De DHPA Techday gaat heel erg over samenwerken, informeren en netwerken. Daarnaast is het evenement gericht op het professionaliseren van de branche en het vergroten van het vertrouwen in de markt. De DHPA Techday is daardoor een begrip in de Nederlandse ICT-sector. De DHPA heeft in de afgelopen jaren de toon gezet naar de overheid en in de ICT sector. Dat heeft geresulteerd in een groeiende, positieve aandacht voor de Nederlandse digitale infrastructuur en Nederlands huidige sterke positie als datacenter- en hosting land”, aldus Witold Kepinski.

De redactie van Dutch IT-channel waardeert tot slot de nationale campagne 'Geef IT door' van CIO Platform Nederland, DHPA, Digivaardig & Digiveilig, Nederland ICT en VHTO, bedoeld om de mismatch tussen aanbod en vraag op de arbeidsmarkt voor ICT-ers terug te dringen. Geef IT Door laat ICT-professionals en CIO’s een rol spelen in een gezonde ICT-arbeidsmarkt door ze direct in contact te brengen met leerlingen en studenten om hun passie voor ICT door te geven. Indirect resulteert dit in meer aanmeldingen bij ICT-opleidingen en meer ICT-studenten die na hun studie kiezen voor een baan in de ICT-sector.

Dutch IT Society Event

De Dutch IT Channel Award is uitgereikt tijdens het Dutch IT Society Event. Dit event heeft als doel de gehele keten op een ontspannen wijze bij elkaar te brengen. Een vrijblijvende sfeer staat hierbij centraal. Samenwerking speelt binnen de ICT-sector een belangrijke rol. Bezoekers krijgen op het Dutch IT Society Event dan ook de mogelijkheid in een ontspannen sfeer te netwerken. We moeten het immers samen doen. Het event wordt mede mogelijk gemaakt door Protinus IT en database marketing organisatie Computer Profile.

Over Dutch IT-channel

Dutch IT-channel is een platform dat zijn lezers en volgers informeert over actuele ontwikkelingen en trends in de Nederlandse IT-channel. Kijk op www.dutchitchannel.nl

Partners