14-08-2014

Cisco haalt minder omzet en winst over gebroken boekjaar 2014

Deel dit bericht

Cisco heeft de resultaten bekend gemaakt over het vierde kwartaal van boekjaar 2014 en geheel boekjaar 2014, dat eindigde op 26 juli 2014.In het vierde kwartaal heeft Cisco een omzet behaald van 12,4 miljard dollar.

De nettowinst (op basis van GAAP) bedroeg 2,2 miljard dollar, ofwel $0,43 per aandeel. De omzet over het gebroken boekjaar 2014 daalde van 48,6 naar 47,1 miljard dollar. De winst zakte van 10 naar 7,9 miljard dollar.

Software-defined networking

De resultaten van Cisco zijn niet spectaculair, maar toch beter dan wat de markt verwachtte. Cisco meldt echter dat het komende tijd 6000 banen schrapt. Dat is 8 procent van de alle 74.000 werknemers. Het bedrijf wil zo sneller naast zijn netwerk business meer oplossingen rond software-defined networking gaan verkopen.

John Chambers (foto), chairman en chief executive officer van Cisco, verwacht dat zijn bedrijf in goed vaarwater blijft. “Onze focus ligt op groei, innovatie en talent, in het bijzonder op het terrein van security, datacenters, software, cloud en Internet of Everything. Onze strategie is solide, onze financiën zijn sterk en ons marktleiderschap is niet in gevaar. Wij zijn er klaar voor om onze klanten te helpen met het oplossen van hun grootste zakelijke problemen.”

Nederland

Edwin Prinsen, Managing Director Cisco Nederland zegt dat Cisco in Nederland een goed jaar achter de rug heeft. "We zijn gegroeid en hebben ons marktaandeel vergroot, in alle markten waarin wij actief zijn. Binnen ons gehele portfolio hebben we het goed gedaan en met name grote groei gezien op het gebied van datacenters en security. In Nederland kunnen we ook een aantal bijzondere projecten noemen: het netwerk bij de Nuclear Security Summit, een bijzondere oplossing voor het Rijksmuseum en een overeenkomst met Amsterdam om samen de hoofdstad als ‘smart city’ vorm te geven. ‘Smart cities’ - en in het verlengde daarvan het Internet of Everything - krijgen nu concreet vorm. Voor volgend jaar zien we een verdere groei in datacenters en gaan we security nog meer op de kaart zetten. Daarnaast is ons collaboration-portfolio flink uitgebreid om nog beter in te kunnen spelen op trends rondom mobiliteit en BYOD. Ook onze leidende positie op het gebied van wireless netwerken zullen we verder uitbreiden.

Door: Witold Kepinski

 

Partners