08-07-2014

Vertrouwen in data blijkt cruciaal bij het beslisproces

Deel dit bericht


Qlik, specialist in user-driven Business Intelligence (BI), toont met recent onderzoek aan dat slechts de helft van de bestuurders wereldwijd (51%) over de noodzakelijke informatie beschikt om hun business-beslissingen voor de aankomende zes maanden met vertrouwen te kunnen nemen. Vertrouwen blijkt cruciaal bij het beslisproces. De helft van de beslissers die vertrouwen heeft in zijn data zegt groei binnen de organisatie te verwachten, terwijl een deel van de respondenten die minder vertrouwen heeft in de data pessimistisch is over het aankomende jaar (22%). Dat blijkt uit onderzoek van Harvard Business Review in opdracht van Qlik. Dit onderzoek is uitgevoerd onder 374 directeuren en managers van bedrijven uit Noord-Amerika, Europa en Azië.

Toegang tot data
Gevraagd naar de belangrijkste struikelblokken bij het beslisproces, geeft 44 procent de schuld aan gebrek aan toegang tot interne data en volgens 36 procent ligt het aan de kwaliteit van de interne data. Bijna de helft van de bestuurders (48%) zegt moeite te hebben om toegang te krijgen tot de juiste klantdata. Ook snelheid is iets waar bestuurders zich druk over maken. Bijna 90 procent geeft aan dat het belang van inzicht in real-time data toeneemt.

Real-time beslissingen
Sabine Palinckx, Country General Manager van Qlik: “Het is schokkend om te zien dat bestuurders grote waarde hechten aan betrouwbare data om beslissingen op te baseren, en hoe weinig ze dit in de praktijk kunnen doen. Betrouwbare data is nodig om te kunnen groeien. In de huidige tijden van big data moet iedereen binnen de organisatie snel en eenvoudig toegang hebben tot de juiste informatie, zodat ze de beste beslissingen kunnen nemen binnen de kortst mogelijke tijd.”

WK
 
 

Tags:

Big Data

Partners