19-06-2014

Lavastorm: '75% van de bedrijven profiteert nog niet maximaal van big data'

Deel dit bericht


Veel bedrijven hebben in de eerste helft van 2014 hun investeringen in analytische diensten en technologieën vergroot. Desondanks profiteert 75% van de bedrijven nog niet optimaal van de voordelen die big data kan bieden.

Dit blijkt uit onderzoek van Lavastorm, dat bijna 500 leidinggevenden, business analisten, datawetenschappers en analytische professionals ondervroeg. Maar liefst 73% van de ondervraagde analisten geeft aan op dit moment geen data tool te gebruiken of niet te weten welke data tools binnen hun organisatie worden ingezet. Onder datawetenschappers ligt dit percentage met 39% een stuk lager. 13% van de ondervraagden geeft aan dat zijn of haar organisatie meerdere grootschalige big data-projecten heeft opgezet die op dit moment in gebruik zijn.

Meer aandacht voor datakwaliteit
De kwaliteit van data is van groot belang om waarde te kunnen halen uit big data. Dit is dan ook een onderwerp dat aanzienlijk meer aandacht krijgt. 48% van alle respondenten geeft aan zich bezig te houden met datakwaliteit. Dit is 21% meer dan de 27% die vorig jaar aangaf te werken aan de kwaliteit van data.

"Bedrijven zetten meer dan ooit in op de implementatie van data analytics. Te veel bedrijven hebben echter nog moeite om maximaal te profiteren van big data", legt Drew Rockwell, CEO van Lavastorm, uit. "Het onderzoek onderstreept dat investeren in analytics slechts de eerste stap is."

Complexiteiten in analytische proces
Analytische processen moeten vooral minder complex worden. Rockwell: "Organisaties die de volgende stap nemen door complexiteiten uit het analytische proces te verwijderen en andere binnen de organisatie (voornamelijk business analisten) in staat te stellen data-inzichten om te zetten in actie-gerichte zakelijke verbeteringen die tot lange termijn succes leiden."

WH

Tags:

Big Data

Partners