25-09-2013

Garter: investeringen in big data blijven toenemen

Deel dit bericht


64% van de IT-organisaties investeert in 2013 in technologie om big data te analyseren, of is dat van plan. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Gartner. Een jaar geleden bedroeg het percentage nog 58%.
Het zijn voornamelijk organisaties in de sectoren media, communicatie, financieel en dienstverlening die op dit moment investeren in big data-technologie. Toch verwachten de onderzoekers in de komende twee jaar vooral grote big data-investeringen in de transport-, zorg-, en verzekeringssectoren.

De verbetering van de klantervaring is de belangrijkste reden om te investeren in big data-technologie. Ook het verhogen van de efficiëntie in bedrijfsprocessen noemen de respondenten vaak als reden. Het optimaal verwerken van de opgerakelde gegevens blijft voor veel organisaties een heikel punt. In 2012 was vooral governance een issue bij big data.

De meeste bedrijven gebruiken big data-technologie ter aanvulling op (en niet ter vervanging van) bestaande systemen voor informatiebeheer en analytics. Dit is volgens de onderzoekers de reden waarom organisaties clouddiensten gebruiken om meerwaarde uit de opgerakelde big data te halen.

Een samenvatting van het rapport is hier te vinden.

Door: Diederik Toet

 

Tags:

Big Data

Partners