08-07-2014

Universiteit van Amsterdam (UvA) kiest voor SAP Business Suite op HANA

Deel dit bericht


De Universiteit van Amsterdam (UvA) tekent voor de officiële oplevering van de eerste SAP Business Suite op HANA implementatie in Nederland. Deze formele sign-off symboliseert de goede projectresultaten van Intenzz, gebaseerd op HP AppSystems gecombineerd met het SAP HANA platform op SUSE Linux.

Al in december vorig jaar was de SAP-in-memory database geselecteerd als standaard voor het Business Intelligence platform (SAP BW) van de universiteit. Veelbelovende resultaten en een goed verlopen implementatieproject maakte de weg vrij om ook de SAP Business Suite te migreren naar het SAP HANA platform.

“Om een nieuwe manier van werken in de toekomst te ondersteunen, wilden we een platform dat onze ambities mogelijk kan maken,” aldus Jan Bode, projectmanager bij UvA ICT-diensten. “Het nieuwe SAP HANA platform dat is gebaseerd op HP AppSystems voorziet hierin. Hierdoor kunnen wij de tevredenheid van gebruikers vergroten.”

Het implementatieproject – een samenwerking van UvA en Intenzz – is op tijd en binnen het budget uitgevoerd. Dit is het vermelden waard gezien het strakke schema van iets meer dan twee maanden. Mede doordat HP en Intenzz hebben geïnvesteerd in een nauwe samenwerking binnen EMEA is de time-to-market voor de UvA versneld.

Met de keuze voor SAP HANA toont de UvA zijn innovatieve karakter, ambitie en visie. Met bijna 30.000 studenten, meer dan 5.000 medewerkers en een jaarlijks budget van 600 miljoen euro is de UvA een van de grootste algemene onderzoeksuniversiteiten van Europa. Het nieuwe platform dat is gebouwd op een HP Converged Infrastructure en draait op SUSE Linux, biedt de UvA de mogelijkheid om nieuwe bedrijfsprocessen binnen de gehele organisatie te faciliteren en voorziet werknemers van technologie die aansluit op de ambitie van de UvA om een innovatieve en ambitieuze universiteit te zijn.

“Het succes van de SAP BW op HANA migratie van afgelopen jaar en onze uitgebreide kennis van het HANA platform heeft de universiteit overtuigd om de volgende stap richting het migreren van de SAP Business Suite te zetten,”aldus Martin Hoost, directeur bij Intenzz. “Naast de high-end gecertificeerde hardware leverde HP ook gerelateerde diensten die – gecombineerd met onze expertise en manier van werken – heeft geresulteerd in een end-to-end oplossing voor de klant.”

De ambitie van de UvA reikt echter verder. Nieuwe innovatieve businessconcepten zoals ‘Learning Analytics’ zullen ook hun weg naar HANA vinden. Het begrijpen van de student en de individuele optimalisatie van leerprocessen en -ervaringen verbetert niet alleen de resultaten, maar stimuleert ook het algemene welzijn van de studenten.

Door het kiezen voor SAP Business Suite ERP software evenals het SAP Business Warehouse op HANA krijgt de UvA de mogelijkheid om hun applicaties te vereenvoudigen en versnellen door transactionele en analytische processen op één platform samen te voegen.

WK

 

Tags:

Big Data

Partners