11-06-2014

Oracle introduceert Oracle Database In-Memory

Deel dit bericht


Oracle introduceert Oracle Database In-Memory. De Database In-Memory stelt klanten in staat om de databaseprestaties te verbeteren met het oog op analytics, datawarehousing en reporting, terwijl tegelijkertijd de online transactieverwerking (OLTP) te versnellen is, aldus Oracle.

Oracle Database In-Memory maakt het mogelijk om met een bestaande, met Oracle Database compatibele applicatie direct en transparant te profiteren van op kolom gebaseerde in-memory verwerking, zonder extra programmeerwerk of wijzigingen in de applicatie, aldus Oracle.

Oracle Database In-Memory toont verder betere prestaties van applicatiemodules in prestatietests met oplossingen als Oracle E-Business Suite, Oracle’s JD Edwards, Oracle’s PeopleSoft, Oracle’s Siebel en Oracle Fusion Applications. De mogelijkheid om real-time data-analyse te combineren met snelle transacties binnen bestaande applicaties biedt de basis voor een real-time enterprise. Dit type ondernemingen neemt snelle, op data gebaseerde beslissingen, speelt direct in op klanteisen en optimaliseert continu de belangrijkste processen.

Oracle Database In-Memory heeft in de afgelopen negen maanden uitvoerige validatietests uitgevoerd met behulp van honderden eindgebruikers, ISV-partners en Oracle Applications-teams.

Oracle Engineered Systems zijn een aanvulling op Oracle Database In-Memory, aldus de leverancier. Oracle Engineered Systems, waaronder Oracle Exadata Database Machine en Oracle SuperCluster, zijn geoptimaliseerd voor Oracle Database In-Memory. Zij beschikken over een grote geheugencapaciteit, bieden zeer krachtige prestaties en zorgen voor hoge beschikbaarheid en prestaties. Zij verdelen minder actieve data over flash en disk en zorgen voor optimale kosteneffectiviteit.

In-Memory-fouttolerantie op Oracle Engineered Systems dedupliceert optioneel data op nodes, wat queries mogelijk maakt die direct een kopie van in-memory data gebruiken als een server uitvalt. Nieuwe Direct-to-Wire Infiniband versnelt de scale-out voor in-memory. Oracle’s M6-32 Big Memory Machine is het krachtigste scale-up platform voor Oracle Database In-Memory en biedt tot 32 terabytes aan DRAM en drie terabytes/sec aan geheugenbandbreedte voor maximale prestaties.

Oracle Database In-Memory is naar verwachting in juli beschikbaar en is inzetbaar op alle hardware die Oracle Database 12c ondersteunt. Oracle PartnerNetwork (OPN) maakt tevens bekend dat de Oracle Database 12c Ready-certificering binnenkort ook Oracle Database In-Memory omvat.

Witold Kepinski

 

Tags:

Big Data

Partners