05-06-2014

Oracle Enterprise Manager 12c is beschikbaar in nieuwste versie

Deel dit bericht


Oracle Enterprise Manager 12c is beschikbaar in nieuwste versie 4. De heeft een uitgebreide servicecatalogus voor database- en middleware-as-a-Service. De database- en middleware-beheer helpt bij adoptie van grootschalige private clouds, aldus Oracle.

Oracle Enterprise Manager 12c versie 4 is per direct leverbaar en stelt organisaties in staat om snel private clouds op basis van Oracle-technologie in te zetten. Nieuwe mogelijkheden zorgen voor beter beheer van de technologiestack, veilig databasebeheer en enterprise-servicegovernance. Oracle-klanten maximaliseren zo de prestaties van hun databases en applicaties en stimuleren innovatie door de inzet van selfservice-IT-platforms.

Oracle Enterprise Manager 12c versie 4 voorziet in snelle, bedrijfsbrede adoptie van database-, middleware- en infrastructuurdiensten in een private cloud, op basis van een uitgebreide API-servicecatalogus. De versie kent ‘push button’-provisioning van complete omgevingen zoals SOA en Oracle Active Data Guard, en snelle data-cloning voor het snel inzetten en testen van bedrijfsapplicaties. Out-of-the-box-mogelijkheden voor het detecteren van data- en configuratiekwetsbaarheden zorgen voor uitgebreide cloudgovernance en meer operationele controle dankzij een flexibel en uitbreidbaar showback-mechanisme.

Een nieuw performance-warehouse voorziet in voorspellende databasediagnostiek en trendanalyse en helpt bij het vaststellen van databaseproblemen nog voor deze zich voordoen.

Nieuwe grootzakelijke data-governance-mogelijkheden versterken de beveiliging door het systematisch ontdekken en beschermen van gevoelige data.
Stapsgewijze orkestratie van upgrades met de mogelijkheid om wijzigingen ongedaan te maken door rollback zorgen voor een snellere adoptie van Oracle Database 12c.

Een nieuw, geconsolideerd beeld van Oracle Fusion Middleware 12c -implementaties met een geleide beheermogelijkheid stelt beheerders in staat om best management practices toe te passen op verschillende middleware-omgevingen en om performanceproblemen snel vast te stellen.

Een Java VM Diagnostics-as-a-Service-mogelijkheid voorziet in controleerbare toegang tot diagnostische data voor IT-personeel van verschillende disciplines. Daarmee zijn DevOps-problemen sneller op te lossen en de prestaties te optimaliseren.
Nieuwe, geautomatiseerde provisioning voor SOA stelt middleware-beheerders in staat om SOA grootschalig en gemakkelijk te provisionen.

Private rollen en voorkeursinloggegevens zijn toegevoegd aan Oracle Enterprise Manager. Zij bieden fijnmazige beveiliging voor organisaties met complexe toegangscontrole-eisen. Ondersteuning van de nieuwste SNMP v3 protocol-standaard, die encryptie omvat, zorgt voor meer veiligheid in heterogene omgevingen. ‘Smart monitoring’ past zich aan aan wijzigingen in de omgeving en voegt zelf-managementmogelijkheden toe aan Oracle Enterprise Manager, zodat de oplossing optimaal presteert en minder supervisie nodig heeft. Een nieuwe beveiligingsconsole biedt een single point of control voor het beveiligingsbeheer van Oracle Enterprise Manager-omgevingen.

Verder is het met de introductie van de Oracle Database In-Memory Option nu mogelijk om resultaten uit echt real-time, ad-hoc, analytische queries op basis van de data op het betreffende moment van een organisatie uit te draaien, aldus Oracle.

De uitbreidingen in Oracle Enterprise Manager 12c versie 4 zijn het gevolg van klantfeedback en het groeiende Oracle Enterprise Manager Ecosysteem, dat bestaat uit meer dan 750 gespecialiseerde Oracle PartnerNetwork-partners. Oracle en zijn partners en klanten bouwden meer dan 140 plug-ins en connectors voor Oracle Enterprise Manager.

Door: Witold Kepinski

 

Tags:

Big Data

Partners