04-06-2014

Smart Information Solutions introduceert 'Platform' Datawarehouse-as-a-Service

Deel dit bericht


Informatie Management specialist Smart Information Solutions (Onderdeel van i³ groep) start vanaf mei 2014 met aanbieden van haar Datawarehouse-as-a-Service (DWaaS) oplossing genaamd “Platform”.

“Platform” bestaat uit een volledig gehoste IBM PureData for Analytics Datawarehouse appliance die gebruikers in delen en schaalbaar af kunnen nemen. Hierdoor krijgt een BI/BA of research afdeling de beschikking over een van de snelste analytische platformen ter wereld zonder te hoeven investeren in een machine met enorme overcapaciteit. “Platform” is de eerste Nederlandse High Performance Datawarehouse as a Service dienst die als Private Cloud wordt aangeboden.

De IBM PureData for Analytics onderscheidt zich van andere DWH oplossingen omdat analytische functies direct in de database worden uitgevoerd, er geen tuning of indexen meer nodig zijn en door de inzet ervan enorm bespaard kan worden op licenties en onderhoudskosten. Performancewinsten van maar liefst 25000% zijn in de praktijk al gerealiseerd met deze oplossing. Nu komt deze DWH oplossing beschikbaar voor het grote publiek, dat wel de lusten, maar niet de lasten ervan wil hebben.

Rob W.A. Vissers, managing director i³ groep en Smart Information Solutions: “De snelheid van analytische processen zijn steeds vaker bepalend voor de slagkracht van organisaties. Hoe sneller onderzoeken en rapportages afgerond zijn, hoe korter een time to market, een patiënt behandeltraject of het maken van een financiële analyse duurt. Het kiezen voor een workload geoptimaliseerde oplossing als platform levert een organisatie dus wezenlijke voordelen op voor de concrete business en haar eindklanten.”

“Platform” is geschikt voor organisaties en datawarehouses van alle grootten en alle sectoren, van commercieel tot overheid en gezondheidszorg. “Platform” is multi-tenant en alle data wordt logisch gescheiden, data is gegarandeerd veilig en alleen van de klant. Geïnteresseerden kunnen via de website van Smart Information Solutions (www.smart-is.nl) een gratis “proefrit” aanvragen op Platform van één, twee of drie maanden met hun eigen datasets om de proef op de som te nemen.

 

Tags:

Big Data

Partners